Ovako sada izgleda najstariji hotel u Rovinju

31. July 2015
Foto: Promo
Foto: Promo
Foto: Promo
Foto: Promo
Foto: Promo
Foto: Promo
Foto: promo
Foto: promo
Foto: Promo
Foto: Promo

Hotel "Adriatic", lociran u srcu Rovinja, ponovo je otvoren nakon velikog preuređenja…Hotel, koji je najstariji i jedini hotel lociran u centru istorijskog grada Rovinj, raspolaže impresivnom kolekcijom od preko 100 umetničkih dela svetski renomiranih umetnika iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Italije, Nemačke i Francuske, kao i umetničkim instalacijama kreiranim posebno za luksuzni hrvatski hotel.

Inspirisan lokalnom umetnošću i hotelskim stogodišnjim nasleđem, redizajn je transformisao hotel u glavnu tačku za ljubitelje umetnosti. Uključujući kompletno novi savremeni izgled sa uvećanim gostinjskim sobama koje odišu stilom i prefinjenošću.

Arhitektonski studio iz Zagreba 3LHD (arhitekti čije je delo Hotel "Lone", nagrađivani dizajn) izdominirali su novim dizajnom. Dok eksterijer zadržava svoj izgled 20. veka, novi vizuelno bogatiji enterijer je potpuno savremen, klasičan i elegantan sa mnoštvom tekstura, tonova i boja. Za dizajn enterijera se pobrinuo Studio Franic/Sekoranja.

Hotel poseduje samo 18 luksuznih soba, svaka dekorisana na drugačiji način. Umetnička dela se mogu naći u hodnicima ove građevine, uključujući i hotelski bar i novi restoran, koji ukrašavaju specifični oblici umetnosti i umetničkih instalacija. Među ukrasima se u jednom od hodnika nalazi i kolekcija prepariranih ptica u letu i neonska rasveta koja dodaje dramski efekat.

Ovaj hotel nudi spektakularne poglede na ostrvo Sveta Katarina sa jedne strane, a sa druge – na glavni trg Rovinja sa starim gradom. Centralni trg je oivičen zivahnim kafićima i restoranima koji se šire sve do šarmantne luke, dok se tradicionalne krčme poput Kantinona nalaze samo par koraka od hotela.

Izvor: MojEnterijer

Comments (0)

Connected news

Hospitality
Hotelijeri pozvali lokalne samouprave da im odlože plaćanje poreza i taksi
20. May 2020
 Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede (HORES) pozvalo je lokalne samouprave...
Hospitality
Hoteli u Srbiji potpuno prazni dok se ne otvore granice
18. May 2020
Hoteli u Srbiji su potpuno prazni zbog pandemije virusa COVID-19 i gostiju neće biti do...
Hospitality
Why book a hotel and not an apartment for a day - a look under the magnifying glass of a pandemic
18. May 2020
  The competition between hotels and other means of accommodations has dominated the...
Hospitality
Deliblatska peščara dobija kompleks sa hotelom, spa centrom, bazenima i dečjim akva parkom
14. May 2020
Kompanija Makel elektro iz Pančeva, koja se bavi prodajom rasvete i elektromaterijala, planira...