Otvoren Mercure Belgrade Excelsior - Prvi Accor hotel u Srbiji

22. October 2017
Otvoren Mercure Belgrade Excelsior - Prvi Accor hotel u Srbiji

Mercure Belgrade Excelsior zvanično je otvoren u Srbiji. Mercure je prepoznatljiv brend vodeće svetske hotelske grupacije AccorHotels. 

Prvi Mercure hotel u Srbiji rezultat je partnerstva “Orbis Hotel Group”, strateškog partnera francuskog AccorHotels za Istočnu Evropu, i LAMPSA Hellenic Hotels. Saradnja između francuskih i grčkih hotelijera učinila je da Srbija postane 96. zemlja po redu u kojoj AccorHotels posluje.

- Veliko nam je zadovoljstvo što smo dobili priliku da otvorimo prvi Mercure hotel u Srbiji. Zvanično otvaranje hotela Mercure Belgrade Excelsior predstavlja prekretnicu kako za Orbis/AccorHotels za istočnu Evropu, tako i za brend Mercure, koji ulazi na novo i veoma perspektivno tržište. Excelsior hotel će, kao deo međunarodne porodice Mercure, svojim vrednostima, proizvodima, uslugama i posvećenosti svojim gostima, doprineti kvalitetu gostoprimstva u Beogradu - izjavila je Sabina Bartizel, oblasna generalna direktorka zadužena za pristupačne brendove “Orbis Hotel Group”.

Beogradski hotel "Excelsior" je sagrađen 1921. godine, a sa radom je počeo 15. marta 1924. godine. Delo je bečkih arhitekata, i tokom svoje burne istorije bio je stecište brojnih poznatih i uglednih ličnosti iz sveta umetnosti i kulture. Hotel je u vlasništvu kompanije "LAMPSA" od 2008. godine i trenutno svojim gostima nudi 73 sobe, restoran i konferencijsku salu.

Svečanom otvaranju prisustvovali su predstavnici Vlade Republike Srbije, kao i poslovnih i ugostiteljskih zajednica. Ovom prilikom, istaknut je značaj ulaganja u privredu Srbije u cilju kontinuiranog privlačenja novih investitora.

- Beograd, kao dvomilionski glavni grad i turističko mesto prve kategorije, jedan je od najstarijih evropskih gradova, koji je uvek zanimljiv turistima i brojnim posetiocima - istakla je Tijana Maljković, sekretarka Udruženja za turizam Privredne komore Srbije i zaključila: - Zadovoljstvo nam je što, dolaskom lanca AccorHotels, Beograd ulazi na listu destinacija gde se garantuje jedan zaista zavidan nivo usluge, i gde samo postojanje ovog brenda znači mnogo za promociju prestonice i zemlje. 

Mercure je hotelski brend koji objedinjuje snagu međunarodne umreženosti sa predanošću kvalitetu i toplim gostoprimstvom ovog hotela, ukorenjenom u svojoj lokalnoj zajednici. Svaki Mercure hotel pruža istu posvećenost vrhunskim uslugama, ujedno negujući svoju jedinstvenost. Poslovna politika ovog hotelskog brenda je da na svim tržištima sarađuje isključivo sa lokalnim distributerima hrane i pića.

AccorHotels je svetski vodeća turistička & lifestyle grupa i digitalni inovator koji nudi jedinstven doživljaj u više od 4.100 hotela, odmarališta i rezidencija, kao i više od 3.000 najboljih privatnih domova širom sveta. AccorHotels posluje u 96 zemalja i njihov portfolio sadrži međunarodno priznate luksuzne brendove, uključujući Raffles, Sofitel Legend, SO Sofitel, Sofitel, Fairmont, onefinestay, MGallery by Sofitel, Pullman i Swissôtel; kao i popularne midscale i butik brendove 25hours, Novotel, Mercure, Mama Shelter i Adagio; preko cenjenih pristupačnih brendova, uključujući JO&JOE, ibis, ibis Styles, ibis budget i regionalnih brendova Grand Mercure, The Sebel i hotelF1.

Comments (0)

Connected news

Hospitality
Svetski poznata hotelska grupacija koja uspešno posluje i u Srbiji ulazi na zahtevno tržište Saudijske Arabije
18. April 2024
Jedna od vodećih svetskih hotelskih grupacija, Karisma Hotels & Resorts, koja je nedavno...
Hospitality
Izabran novi Upravni odbor HORES-a
05. April 2024
U hotelu „Hyatt Regency Belgrade“, u četvrtak, 4. aprila 2024. godine, održana je...
Hospitality
53. Skupština HORES-a zakazana za 4. april u hotelu Hyatt
03. April 2024
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede HORES održaće 53. Skupštinu 4....
Hospitality
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. March 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...