Otvoren elitni Prezident Palace, prvi hotel s 5 zvezdica grupacije Prezident Hotels u Beogradu

11. October 2021
Foto: Studio 24
Foto: Studio 24
Foto: Studio 24
Foto: Studio 24
Foto: Studio 24
Foto: Studio 24
Foto: Studio 24
Foto: Studio 24
Foto: Studio 24
Foto: Studio 24
Foto: Studio 24
Foto: Studio 24
Beograd je nedavno dobio još jedan ekskluzivni hotel s 5 zvezdica - Prezident Palace, u sastavu grupacije Prezident Hotels. To je prvi luksuzni hotel ove grupacije u Beogradu, koji predstavlja oličenje umetnosti i fantastičnu avanturu kroz glamur i otmenost raskošne barokne epohe. Izgrađen je s ciljem da svojim gostima omogući nezaboravan boravak u komforu i luksuzu kakav do sada nisu imali prilike da dožive u Srbiji. Za razliku od bilo kojeg drugog hotela u Beogradu, Prezident Palace je dizajniran i inspirisan životom Marije Antoanete i Luja XVI. Čitav hotel priča priču o luksuzu i eleganciji tog vremena. Šetajući hodnicima hotela, uživajući u ukusnim obrocima ili opuštajući se u Spa centru, gosti mogu da vide umetnička djela koja datiraju iz XVIII veka. Čak je i jedno od apartmana - apartman Maria Antoaneta, poznat i kao srebrna soba, dizajniran inspirisan Petit Trianon-om, rustikalnog odmarališta u kojem je uživala provodeći vreme izvan dvorca.
 
Neverovatno ali istinito: za izradu nameštaja za ovaj hotel bilo je potrebno 5 godina - od dizajna do odabira jedinstvenih materijala, ručno izrađenih detalja i pozlata. Recepcija je izrađena od granita iz Brazila, a njena pozadina od oniksa, iz Ekvatora.
 
Gde god pogledate, naići ćete na izložena jedinstvena umetnička dela. Kako bi imali što autentičnije detalje u hotelu, posećivane su prestižne aukcije širom sveta. Upravo to čini ovaj hotel svojevrsnim muzejom umetnosti i zanatstva iz vremena Posljednjeg monarha.
 
Smešten na Dorćolu, u prestižnoj gradskoj četvrti, u srcu svih dešavanja, na samo par minuta hoda od Narodnog pozorišta, Knez Mihailove ulice, Narodnog muzeja, Botaničke bašte Jevremovac, boemske četvrti Skadarlija i Kalemegdana.
 
 
 
 
 
 
 

 

Comments (0)

Connected news

Hospitality
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. March 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...
Hospitality
Objavljen poziv za nominacije za priznanje “Ambasadori dobre usluge”
22. February 2024
Asocijacija “Ambasadori dobre usluge” poziva sve hotelijere iz Srbije - učesnike 2....
Hospitality
Ponuđen na prodaju hotel Jugoslavija
21. February 2024
Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila je prodaju kompanije Danube Riverside kao...
Hospitality
Otvoren Radisson RED Hotel u Beogradu
19. February 2024
U sredu, 14. februara u srcu Beograda otvoren je novi premum,  lifestyle  hotel,...