Od juna dva nova Casa del Mare hotela na crnogorskom primorju

23. May 2019
Od juna dva nova Casa del Mare hotela na crnogorskom primorju

Kompanija Casa del Mare, u sklopu koje posluje 7 malih butik hotela iz godine u godinu napreduje. Kompanija, osnovana 2009. godine, danas zapošljava oko 30 stalnih i preko 100 sezonskih radnika, a u hotelima ima oko 150 smeštajnih jedinica, uključujući i novi brend Hedera Residens u Morinju.

U junu će biti otvorena dva nova hotela: Boutique Hotel Casa del Mare Mediterraneo u Kamenarima i boutique Hotel Casa del Mare Vizura u Dobroti, oba sa 5 zvezdica.

Prošle godine, uz podršku Ministarstva održivog razvoja i turizma i Opštine Herceg Novi, kompanija je započela dogradnju, nadogradnju i rekonstrukciju prvog otvorenog hotela Casa del Mare u Kamenarima, priča direktor Nikola Milić.

– Sa 8 smeštajnih jedinica prelazimo na 17, ali to je manje bitno koliko činjenica da smo želeli da u tom objektu implementiramo sve ono što smo naučili za ovih 10 godina. Želimo da on bude mali “showroom” brenda Casa del Mare, da priča svoju priču i bude pravi perjanik brenda i sinonim butik hotela – objašnjava Milić.

Hotel će biti kategorisan sa 5*, imaće spa centar sa zatvorenim bazenom, saunom, parnim kupatilom, kongresnom salom, dečijom igraonicom, terenatnom, uz već uređenu plažu Bocasa.



U sklopu hotela poslovaće dva restorana. Na krovu će biti pozicioniran “fine dining”, a u prizemlju “a la cart” restoran. Svih 17 smeštajnih jedinica biće različitog enterijera sa motivima Mediterana, poput nara, mimoze, galebova, mornara i slično, jer je cilj menadžmenta bio da prenese autentičnost Bokokotorskog zaliva.

Boutique Hotel Casa del Mare Vizura sa pet zvezdica, nalazi se u Dobroti. Ovaj moderni hotel ima otvoreni i zatvoreni bazen, saunu, tursko parno kupatilo, sunčanu terasu, parking, lounge bar na krovu i restoran. Sve sobe u hotelu su prostrane i luksuzno opremljene, sa pogledom na more ili planinu.

Kompanija je poslovanje 2016. godine proširila na Trebinje, gde je u saradnji sa kompanijom Swisslion otvoren hotel SL Industry, koncipiran kao butk hoteli Casa Del Mare.

Milić je kazao da kompanija proširuje poslovanje i na Hrvatsku, jer već je potpisan ugovor za konceputalizaciju i praćenje projektovanja hotela u Primošetenu. Reč je o hotelu sa 5* na obali mora, sa 50 smeštajnih jedinica i ostalim sadržajima, koji će najverovatnije u budućnosti nositi ime Casa Del Mare.

Prema Milićevim rečima glavna razlika između malih i velikih hotela je što mali ne nude sadržaj, ali nude personalizovanu uslugu.

– Mi ćemo ovde objediniti jednu i drugo. Imaćemo sve sadržaje koje nudi veliki hotel visoke kategorije, a zadržaćemo pristup personalne usluge prema svakom gostu pojedinačno – navodi on.

Menadžment kompanije čini tim mladih, vrednih ljudi koji rastu paralelno sa kompanijom i u čije znanje vlasnici, porodica Milić danas ulažu kao što su na početku ulagali u svoje.

– Verujem da je Casa Del Mare pozitivna priča, koja pokazuje da u Crnoj Gori zaista možemo da imamo nešto naše, da ne moramo sve da uvezemo, već kad dođu veliki investitori, možemo da pokažemo šta smo mi napravili, a ne koga smo sve doveli – ističe Milić.

Samo godnu nakon otvaranja hotela u Kamenarima kompanija je nagrađena Wild Beauty Award priznanjem za najbolji mali butik hotel na crnogorskom primorju.

Izvor: radiojadran.com

Comments (0)

Connected news

Hospitality
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. March 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...
Hospitality
Objavljen poziv za nominacije za priznanje “Ambasadori dobre usluge”
22. February 2024
Asocijacija “Ambasadori dobre usluge” poziva sve hotelijere iz Srbije - učesnike 2....
Hospitality
Ponuđen na prodaju hotel Jugoslavija
21. February 2024
Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila je prodaju kompanije Danube Riverside kao...
Hospitality
Otvoren Radisson RED Hotel u Beogradu
19. February 2024
U sredu, 14. februara u srcu Beograda otvoren je novi premum,  lifestyle  hotel,...