Novi trend u hotelskoj industriji - rad na odmoru

09. October 2020
Ilustracija, foto: Pixabay
Ilustracija, foto: Pixabay


Još uvek mali, ali konstantno rastući broj hotela nudi gostima mogućnost “rada na odmoru”. Ova nova usluga namenjena je onima koji ne mogu potpuno da se opuste i odvoje od posla, pa i na odmoru proveravaju mejlove i održavaju telekonferencije preko Zoom-a.

Jedan od takvih hotela je Hilton Head Health u Južnoj Karolini. On je još u avgustu u svoju ponudu uvrstio program koji uključuje razne rekreativne aktivnosti kombinovane sa “vremenom za rad”. To znači da u ovom komfornom smeštaju gosti imaju veoma brz internet i štampače, a pored toga imaju i aktivnosti koje mogu da zakazuju kada njima odgovara, odnosno kada imaju slobodnog vremena. Te aktivnosti mogu biti sportske i opuštajuće, ali i motivacioni treninzi.

Iako pojava ovakvih turističkih proizvoda nekome može delovati čudno, Dejvid Rok, direktor instituta NeuroLeadership koji se bavi proučavanjem neuronauke, kaže da ona ima smisla: “Mnogi zaposleni, bar oni koji još imaju posao, rade u industrijama u kojima se podrazumeva konstantan rad. Posebno sada, tokom pandemije, oni su morali biti umreženi i češće nego inače. U takvoj situaciji odmor im pomaže da se bolje nose sa stresom, čak i ako to nije pravi odmor”.
Projektori, radni stolovi i slana lampa

Sličan aranžman nudi i irski Kilkea Castle. Ovaj hotel osmislio je sledeću ponudu – nedelju dana odmora od kojih se tri dana može provesti u “kancelarijama” sa opremom za telekonferencije, projektorima i drugim alatkama potrebnim za rad. Pored ovih “pogodnosti”, gostima je omogućeno i uživanje u spa centru, časovima golfa i bogatoj prirodi koja okružuje stari zamak pretvoren u hotel. Ovo zadovoljstvo košta 2.450 evra nedeljno, tako da ga uglavnom mogu priuštiti rukovodeći kadrovi.

Američki hotel Inn on Woodlake ima drugačiji pristup. On svojim gostima u sobama nudi sve što im je potrebno i za rad i za odmor – radni sto, uređaje potrebne za obavljanje posla, ali i stolice za meditaciju, sportsku opremu, slane lampe i druge sprave za opuštanje. Osoblje im hranu i kafu dostavlja u sobe. Iako ovo deluje više kao umor nego kao odmor, rukovodstvo hotela kaže da su tokom ovog leta zabeležili rast posete.


Izvor: Biznis i finansije

Comments (0)

Connected news

Hospitality
Objavljen poziv za nominacije za priznanje “Ambasadori dobre usluge”
22. February 2024
Asocijacija “Ambasadori dobre usluge” poziva sve hotelijere iz Srbije - učesnike 2....
Hospitality
Ponuđen na prodaju hotel Jugoslavija
21. February 2024
Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila je prodaju kompanije Danube Riverside kao...
Hospitality
Otvoren Radisson RED Hotel u Beogradu
19. February 2024
U sredu, 14. februara u srcu Beograda otvoren je novi premum,  lifestyle  hotel,...
Hospitality
Hotelijeri zainteresovani za dualno obrazovanje
24. January 2024
Na Zlatiboru je održan radni sastanak u okviru projekta „Razvoj dualnog stručnog...