Novi hotel sa 4 zvezdice u Jug Bogdanovoj

21. September 2017
Foto: eKapija
Foto: eKapija

Centar srpske prestonice uskoro će postati bogatiji za još jedan hotel sa 4 zvezdice i to u Jug Boganovoj 20, u blizini Zelenog venca, saznaje eKapija.

Urbanistički projekat za ovaj hotel uradio je beogradski biro MVArch.

Hotel će imati prizemlje, šest spratova i povučeni sprat, kao i šest podzemnih etaža. Projektovano je 38 soba - jednokrevetnih i dvokrevetnih.

U prizemlju hotela predviđen je foaje sa restoranom, barom i recepcijom. Na prvih pet spratova biće sobe, dok će se na šestom smestiti kraljevski apartman. Terasa i vidikovac planirani su na povučenom spratu.

Podzemni nivoi predviđeni su za prateće sadržaji hotela, pojašnjavaju arhitekte.

Na nivou -1 biće klub koji će, osim ulaza iz hotela, imati i poseban nezavisan ulaz. Garderoba za zaposlene, koji će imati poseban ulaz i posebno stepenište, takođe će biti na ovom nivou.

Kongresna sala nalaziće se na nivou -2. Predviđeno je da ona bude multifunkcionalna, sa mogućim ukrupnjavanjem prostora i organizacijom kongresa za do 120 ljudi.

Kuhinja hotela sa pripadajućim magacinima će se nalaziti na nivou -3. Na ovom nivou će se nalaziti i fitnes i spa centar.

Bazen će bi trebalo da bude smešten na nivou -4 sa garderobom i prijemnim šalterom za kontrolu pristupa gostiju. Na poslednja podzemna dva nivoa, predviđen je parking, kome se pristupa preko autolifta sa prizemlja.

Arhitekte MVArch kažu da je najkompleksniji zadak bio - negativne aspekte lokacije pretvoriti u korisne, te njihovim naglašavanjem istaknuti formu objekta.

- Forma objekta je dominatna, a opet uklopljena u okruzenje, kako bi svojim postojanjem podigla nivo kvaliteta susednih postojećih i budućih objekata. Osnovna ideja, pored same forme i usaglašavanja urbanističkih zahteva, jeste da se funkcionalno omogući maksimalno uživanje svakom budućem gostu - kako u sobama, tako i u dodatnim sadržajima na podzemnim nivoima.

Ko je investitor novog hotela, sagovornici eKapije za sad nisu mogli da otkriju, navodeći da je "u pitanju privatno lice".

Izvor: eKapija

Comments (0)

Connected news

Hospitality
Svetski poznata hotelska grupacija koja uspešno posluje i u Srbiji ulazi na zahtevno tržište Saudijske Arabije
18. April 2024
Jedna od vodećih svetskih hotelskih grupacija, Karisma Hotels & Resorts, koja je nedavno...
Hospitality
Izabran novi Upravni odbor HORES-a
05. April 2024
U hotelu „Hyatt Regency Belgrade“, u četvrtak, 4. aprila 2024. godine, održana je...
Hospitality
53. Skupština HORES-a zakazana za 4. april u hotelu Hyatt
03. April 2024
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede HORES održaće 53. Skupštinu 4....
Hospitality
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. March 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...