Niša Saveljić i francuski investitori u Kotoru grade turističko naselje "Dobrota Palazzi"

23. July 2015
Foto: Promo
Foto: Promo

Na prostoru nekadašnjeg auto-kampa u Dobroti, gradi se ekskluzivno turističko naselje “Dobrota Palazzi”, u čijoj blizini je nedavno otvoren novi put koji povezuje Jadransku magistralu sa priobalnim putem.

Projekat turističkog naselja sa 4 zvezdice, čija je investicija vredna oko 20 miliona evra, prvi je takvog tipa na teritoriji opštine Kotor.

Naime, na leto 2017. godine, ovde će biti otvoren moderan hotelski kompleks sa sadržajima poput otvorenog bazena, peščane plaže sa pratećim barom i privezištem za jahte, restorana, te spa & wellness centra.

Predstavnik stranog kapitala u ovom projektu i suvlasnik, poznati fudbalski as Niša Saveljić, kazao je da je nakon završetka sportske karijere uložio mnogo napora da prijateljstva i dobre poslovne veze koje je stekao tokom života i rada u Francuskoj budu stavljeni u funkciju privlačenja kapitala i dovođenja kredibilnih partnera koji će prepoznati potencijal koji nudi Crna Gora.

Kako je istakao, ovaj projekat će otvoriti i nova radna mesta, a prioritet u zapošljavanju imaće stanovnici opštine Kotor.

- Ovo nije megalomanski projekat. Mi ovde govorimo o nečemu što je realno planirano, što će biti po meri ovog prostora i što će biti održivo i trajno. Ova investicija je projektovana na blizu 20 miliona evra. Možda ce mnogima zvučati skromno, ali verujemo da će naš primer slediti i drugi investitori i da će realizacijom projekta "Dobrota Palazzi" celi ovaj pojas, pa i sve nekretnine u blizini, dobiti dodatnu vrednost – istakao je Saveljić, koji će u saradnji sa opštinom i mesnom zajednicom Dobrota pokrenuti i još nekoliko društveno odgovornih akcija.

- Moje prisustvo na samoj lokaciji konkretno biće i prvi korak, u dogovoru sa lokalnom vlašću, na sanaciji i obnavljanju igrališta na Svetom Stasiju, gde će deca, omladina i ostali građani imati priliku da uživaju u sportskim sadržajima – poručio je Saveljić.

Comments (0)

Connected news

Hospitality
Svetski poznata hotelska grupacija koja uspešno posluje i u Srbiji ulazi na zahtevno tržište Saudijske Arabije
18. April 2024
Jedna od vodećih svetskih hotelskih grupacija, Karisma Hotels & Resorts, koja je nedavno...
Hospitality
Izabran novi Upravni odbor HORES-a
05. April 2024
U hotelu „Hyatt Regency Belgrade“, u četvrtak, 4. aprila 2024. godine, održana je...
Hospitality
53. Skupština HORES-a zakazana za 4. april u hotelu Hyatt
03. April 2024
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede HORES održaće 53. Skupštinu 4....
Hospitality
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. March 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...