Nikola Peković novi vlasnik hotela Mediteran u Bečićima

21. August 2017
Foto: Hotel & Resort Mediteran / Facebook
Foto: Hotel & Resort Mediteran / Facebook

Proslavljeni košarkaš Nikola Peković kupio je luksuzni hotel Mediteran u Bečićima, vlasništvo kompanije Maestralturs, budvanskog biznismena Blaža Dedića - prenose crnogorske Vijesti.

Doskorašnji predsednik Košarkaškog kluba Partizan i igrač američkog NBA kluba Minesota, potpisao je krajem jula kupoprodajni ugovor za hotel u Bečićima.

Oglas za prodaju hotela raspisivan je više puta od kada je 2013. uveden stečaj u firmu Maestralturs. Poslednji pokušaj prodaje bio je pre godinu dana, kada je hotel i ostala imovina ponuđena po ceni od 30 miliona evra.

Dedić, čije se poslovanje našlo pod lupom tužilaštva i u Crnoj Gori i Srbiji zbog veza sa grupom narkobosa Darka Šarića i privatizacijom hotela u Srbiji, kupio je pre više od decenije hotel Mediteran od Budvanske rivijere, u koji je uloženo više desetina miliona evra i napravljen luksuzni kompleks.

Dedić je ranije negirao navode Specijalnog tužilaštva u Beogradu da je u Srbiji prao novac od kokaina, kupujući firme u Vojvodini, upravo za Šarića, a preko svoje firme Maestraltours. Dediću su u Srbiji zaplenjeni vredni hoteli, upravo u vlasništvu tog preduzeća.

Za pranje novca u Beogradu podignuta je posebna optužnica protiv Šarićeve grupe, a Dedić je jedina osoba koja nije na spisku optuženih.

Kako prenose Vijesti, Peković se u hotelu Mediteran oženio pre godinu dana, a venčani kum mu je bio Duško Šarić, mlađi brat narkobosa.

Na hotelski kompleks je i dalje upisana hipoteka Hipo Alpe Adria banke na ime kredita od 5,3 miliona evra koji je pre deset godina uzela Dedićeva firma.

A koliko je Peković dao za kupovinu hotela, ne zna se. Poznato je da je početkom avgusta, na poslednjem oglasu koji je stečajna uprava raspisala, ukupna početna cena ponuđene imovine Maestraltoursa iznosila je oko 30,67 miliona evra - navode Vijesti.

Hotelski kompleks izgrađen je na parceli od 16 hiljada metara kvadratnih i obuhvata hotel Mediteran, kategorisan sa četiri plus zvezdice.

Hotel ima 230 soba sa 547 ležaja, pansionski i a la carte restoran, kafeteriju, plažni restoran-piceriju, lobi bar, dve restoranske bašte, noćni klub/kabare, otvoreni i zatvoreni bazen sa wellness & spa centrom, fitnes klub, kozmetički i frizerski salon, kongresni centar, aqua park, fontane, reku i ribnjak, TV salu, rent-a car službu i suvenirnicu.

Ukupna bruto površina izgrađenih objekata zatvorene površine iznosi 20,83 hiljade metara kvadratnih i 11,92 hiljade kvadrata uređenih otvorenih površina.

Stečaj u Maestraltours uveden je u junu 2013. godine zbog višegodišnjeg milionskog duga.

Račun firme bio je u blokadi pet godina zbog duga od četiri miliona evra.

Izvor: Vijesti

Comments (0)

Connected news

Hospitality
Svetski poznata hotelska grupacija koja uspešno posluje i u Srbiji ulazi na zahtevno tržište Saudijske Arabije
18. April 2024
Jedna od vodećih svetskih hotelskih grupacija, Karisma Hotels & Resorts, koja je nedavno...
Hospitality
Izabran novi Upravni odbor HORES-a
05. April 2024
U hotelu „Hyatt Regency Belgrade“, u četvrtak, 4. aprila 2024. godine, održana je...
Hospitality
53. Skupština HORES-a zakazana za 4. april u hotelu Hyatt
03. April 2024
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede HORES održaće 53. Skupštinu 4....
Hospitality
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. March 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...