Neobični hoteli: Noćenje u džungli, silosu ili na litici?!

18. January 2019

Svi su već čuli za podvodni hotel, hotel od leda, ili za kapsula hotele... Ovom prilikom predstavljamo vam neke manje poznate, ali podjednako neobične smeštajne objekte širom sveta.

Hotel na drveću u Švedskoj

U borovoj šumi u blizini Haradsa na severu Švedske, na drveću je postavljeno sedam inovativnih soba različitog oblika i dizajna. Kompleks uključuje saunu, kao i sobe u obliku staklene kapsule, ptičjeg gnezda, kocke čija je „fasada“ obložena ogledalima, te NLO-a koji podseća na završnu scenu Spilbergovog filma E.T. Gosti ovog neobičnog hotela mogu uživati u nesvakidašnjoj prirodi i posmatrati polarnu svetlost.

Hotel u silosu na Novom Zelandu


Smešten u Little River-u, nedaleko od lokalne železničke stanice, hotel „SiloStay“ nudi inovativan ekološki smeštaj na Novom Zelandu. Iako u njegovom neposrednom okruženju nema atrakcija, vlasnici ovog nestandardnog smeštajnog objekta se nadaju da će okrugli silosi i mirno okruženje gostima pružiti priliku da se odmore psihički i fizički. Silosi su dizajnirani na dva sprata i sadrže krevet, kupatilo, mini kuhinju, stočić sa stolicama, TV i terasu.

Hotel u retro avionu u Kostariki

Ekipa „Costa Verde“ obnovila je letelicu Boing 727 iz 1965. godine i kreirala fantastičan dvosobni apartman. Prostorije su obložene drvenom lamperijom i opremljene ručno rađenim nameštajem od tikovine. U sklopu ovog objekta nalazi se i terasa sa koje se pruža nestvaran pogled na džunglu i okean.

Providni apartmani na litici u Peruu

„Skylodge Adventure“ apartmani su zapravo providne kapsule koje vise sa stenovite planine. Iz ovih apartmana, namenjenih hrabrim avanturistima, pruža se neverovatan pogled na dolinu Urubamba. Da bi se prijavili u hotel, gosti moraju da se uspenju uz stenu visoku 400 metara ili da dopešače stazom do smeštaja. Svaki apartman sadrži četiri ležaja, trpezariju i kupatilo. Jedan gost je svoj boravak u ovom neobičnom apartmanu ovako opisao: „Upravo sam sišao iz Skylodge Adventure apartmana zip-lajnom nakon što sam noćio u kapsuli. To je jedna od daleko najzanimljivijih stvari koju sam ikad uradio u životu, iako sam prilično proputovao svet“.

Hotel usred džungle u Šri Lanki

U dubini džungle u Šri Lanki, u nacionalnom parku Jala – staništu divljih životinja, nalazi se hotel „Kumbuk River Eco-Extraordinaire“, sastavljen od pet eko kućica. Gostima je omiljena vila „Slon“, sa dve velike spavaće sobe i otvorenim dnevnim boravkom na spratu, te stablom koje izbija posred kupatila. Ovaj nesvakidašnji kompleks kraj reke Kumbuk višestruko je nominovan za najbolji ekološki hotel na svetu od strane „World Travel Awards“, da bi 2008. godine postao jedini smeštajni objekat sa Šri Lanke kome je dodeljen ovaj „turistički Oskar“.

Comments (0)

Connected news

Hospitality
Svetski poznata hotelska grupacija koja uspešno posluje i u Srbiji ulazi na zahtevno tržište Saudijske Arabije
18. April 2024
Jedna od vodećih svetskih hotelskih grupacija, Karisma Hotels & Resorts, koja je nedavno...
Hospitality
Izabran novi Upravni odbor HORES-a
05. April 2024
U hotelu „Hyatt Regency Belgrade“, u četvrtak, 4. aprila 2024. godine, održana je...
Hospitality
53. Skupština HORES-a zakazana za 4. april u hotelu Hyatt
03. April 2024
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede HORES održaće 53. Skupštinu 4....
Hospitality
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. March 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...