Najskuplji hoteli na svetu

08. October 2020
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Iako je 2020. zbog pandemije korona virusa bila godina kada se najmanje putovalo, letovalo i odmaralo, to nije bio razlog da menadžeri najskupljih hotela na planeti bar donekle koriguju cene. Realno, za tim nije ni bilo potrebe, jer svuda u svetu najskuplja roba uvek “ode prva”, pa je tako bilo i ove godine.

Bogataši iz celog sveta odmarali su u hotelima sa pet i više zvezdica, ne žaleći da ostave na stotine hiljada dolara za samo jednu noć boravka u luksuzu kakav “običan svet” ne može ni da zamisli.

10.Burj Al Arab, Dubai, UAE


Svima prepoznatljiv hotel u obliku jedra ujedno je i zaštitni znak Dubaija.
Sagrađen je pre više od dve decenije, po želji vladara Dubaija šeika Muhameda bin Rašida Al Maktuma. Slovi za jedini hotel sa sedam zvezdica na svetu (po arapskoj kategorizaciji). “Burdž el Arab” je četvrti najviši hotel na svetu i poseduje heliodrom.
Najniža cena noćenja van sezone košta 1.700 dolara, dok iznajmljivanje Kraljevskog apartmana staje 28.000 dolara.
 


9. Hotel Plaza Athenèe, Pariz, Francuska

Hotel bajkovitog izgleda u belim, crvenim i zelenim tonovima, i jedan od najvećih hotela u francuskoj prestonici. Nalazi se u blizini Ajfelove kule, a svaki gost ima privatnu kuhinju i parno kupatilo. Noćenje u ovom hotelu košta 27.000 dolara po osobi.
 


8. Palms Casino Resort, Las Vegas, Nevada

Hotel raspolaže sa 650 soba, a “džek pot” celog rizorta je Skaj Vila na šestom spratu koja se prostire na 800 kvadrata i za noć košta 35.450 dolara.
 


7. Grand Hyatt Cannes Hotel Martinez, Kan, Francuska


Osnovan je 1929. godine, nalazi se u južnom delu grada i odiše luksuzom na svakom koraku. Hotel je renoviran pre dve godine. Gostima je, pored ostalog, na raspolaganju i lični džakuzi u kom mogu da se brčkaju dok gledaju na Kanski zaliv.
 

6. Grand Resort Lagonissi Royal Villa, Atina, Grčka

Ekstravagantan hotel smešten na atinskoj rivijeri. Ima 197 soba, 10 restorana i 76 apartmana. Okarakterisan je kao “definicija grčke raskoši”.



5. Laucala Island Resort Hilltop Estate, Fidži


Nalazi se u arhipelagu Fidži i nije dostupno čak ni najbogatijima, pod uslovom da nisu prijatelji vlasnika kompanije “Red bul”. Ostrvo je privatno, hotel je napravljen isključivo za vlasnika i njemu bliske i drage ljude.
 


4. Raj Palace Hotel, Džejpur, Indija

Najskuplji hotel u ovoj azijskoj zemlji na dnevnom nivou inkasira najmanje 43.000 dolara. Izgrađen je 1727, od tada je nekoliko puta renoviran, ali mu po raskoši i lepoti ne može prići nijedna savremena hotelska građevina u Indiji. U predsedničkom apartmanu nalazi se muzej koji slavi kulturno nasleđe Indije.
 


3. Four Seasons Hotel Ty Warner, Njujork

Izgradnja hotela sa čijih prozora se pruža najlepši pogled na “Veliku jabuku” trajala je od 1989. narednih sedam godina i koštala je 50 miliona dolara. Ovo je jedan od najskupljih hotela u Americi; sobe su egzotične, plafoni su obli, a nameštaj je presvučen najkvalitetnijim materijalima u koje su utkane zlatne i platinaste niti. Iznajmljivanje sobe u ovom hotelu košta 50.000 dolara za veče.


2. Hotel President Wilson Royal Penthouse Suite, Ženeva, Švajcarska

Hotel je dobio ime po 28. predsedniku SAD. Nalazi se u blizini zgrade Ujedinjenih nacija, na obali Ženevskog jezera. Apartman “Penthaus” ima 1.800 kvadrata i sav je u blindiranim prozorima, a do njega se stiže privatnim liftom. Iznajmljivanje košta 75.000 dolara za noć.
 


1. Lover’s Deep Luxury Submarine, St. Lucia, Karibi

Po ceni od 150.000 dolara za noć, ovo je definitivno najskuplji hotel na svetu. Nalazi se u okeanu, u plavetnilu vode, pa gosti mogu da uživaju u pogledu na podvodni svet.


Izvor: Telegraf

Comments (0)

Connected news

Hospitality
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. March 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...
Hospitality
Objavljen poziv za nominacije za priznanje “Ambasadori dobre usluge”
22. February 2024
Asocijacija “Ambasadori dobre usluge” poziva sve hotelijere iz Srbije - učesnike 2....
Hospitality
Ponuđen na prodaju hotel Jugoslavija
21. February 2024
Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila je prodaju kompanije Danube Riverside kao...
Hospitality
Otvoren Radisson RED Hotel u Beogradu
19. February 2024
U sredu, 14. februara u srcu Beograda otvoren je novi premum,  lifestyle  hotel,...