Najskuplje hotelske sobe sa prelepim pogledom

12. March 2019

Hotelijeri znaju da nije lako zadovoljiti svakog gosta, ali čak i oni najizbirljiviji i razmaženiji putnici ne mogu da se požale na ove luksuzne apartmane i sobe, iz kojih se pruža pogled koji oduzima dah.

Four Seasons Resort Lanai, Havaji
“Alii Royal Suite” veliki i luksuzno opremljen apartman sadrži privatnu terasu, na kojoj se nalazi sto za ručavanje, udobne fotelje i ogroman krevet, kao i dvogledi kroz koje malobrojni srećnici mogu da posmatraju igru delfina u Hulopoe zalivu i to po ceni od 21.000 dolara za noć.

Carlton Hotel St. Moric, Švajcarska
Penthaus Carlton hotela pruža pogled od 360 stepeni na jezero i Alpe sa čak, pet terasa. Gosti ovog apartmana imaju na usluzi i ličnog batlera, 24 časa dostupnu limuzinu, uz pristojnu nadoknadu od 18.000 dolara dnevno.

Coco Privé Private Island, Maldivi
Ovaj ekskluzivni rizort-privatno ostrvo nudi šest vila, ličnog kuvara i batlera, vinski podrum, koktel bar, restoran, teretanu napolju i unutra, kao i bazen. Zbog izdvojene lokacije i potpunog nedostatka veštačkih izvora svetlosti, gosti mogu da uživaju u pogledu na Mlečni put koji se vidi bez teleskopa (iako se jedan nalazi u svakoj sobi radi posmatranja sazvežđa), a pogled na Indijski okean je isto tako neometan. Cena iznajmljivanja ostrva je 45.000 dnevno.

Taj Lake Palace, Udaipur, Indija
Druga najslikanija građevina u Indiji, posle Tadž Mahala, je Taj Lake Palace hotel, smešten između Aravalli planinskog venca i jezera Pichola sa jedne strane i redom prelepih palata sa druge strane. Hotel ima mnošto zatvorenih dvorišta, koridora, paviljona, jezera, terasa, bašti i fontana. Noćenje u najluksuznijem, predsedničkom apartmanu košta 23.000 dolara.

Las Ventanas al Paraiso, Los Kabos, Meksiko
“Ty Warner Mansion”, najluskuzniji deo hotela Las Ventanas, nudi panoramski pogled na more, privatni infinity bazen sa barom, terasu sa stolom za ručavanje i privatni spa centar. Pristup sobi nije ništa manje atraktivan – ulazi se iz jedne od najvećih bašti na svetu. Krov iznad bazen omogućava plivanje bez obzira na vremenske prilike, a prostor oko bazena obložen je sa 7.5 miliona ručno izrađenih pločica od svetlucavog belog mermera. Cena za jednu noć u ovom ekskluzivnom apartman iznosi 35.000 dolara.

Explora Patagonia, Tores del Paine, Čile
Sobe u ovom hotelu smeštenom u Torres del Paine Nacionalnom parku, namerno su uređene jednostavno, jer je glavni fokus na prelepom pogledu na planinske vrhove prekrivene snegom i jezero Pehoe. Osim pogleda, hotel privlači goste sa više od 40 različitih ekskurzija, koje se izvode ili na konjima ili pešice, čineći ovaj hotel idelanim za ljubitelje avantura. Cena noćenja u najskupljem apartmanu iznosi 8.184 za noć.

Thanda Island, Tanzanija
Usled lokacije u rezervatu prirode Shungi Mbili na jugu Tanzanije, Thanda Island nudi pristup privatnom morskom rezervatu, popularnom među roniocima, posebno onima koji su zainteresovani za istorijske ruševine na morskim dubinama. Tamo je moguće plivati sa kitovima, loviti ribu u dubinama, voziti kajak… Ostrvo, na kome se nalazi jedna vila sa pet soba, mora se iznajmiti u celosti i to po ceni od 15.000 dnevno.

Singita Serengeti House, Tanzanija
Ovaj hotel na severu Tanzanije takođe se nalazi u rezervatu prirode, gde gosti mogu da posmatraju divlje životinje, poput geparda, žirafa, lavova, slonova, bizona i leopard – iz svojih soba. Hotel nudi uslugu ličnog batlera, kuvara i safari vodiča, a svi obilasci, aktivnosti i obroci se kreiraju posebno za svakog gosta, koji za jedno noćenje treba da izdvoji 9.155 dolara.

Four Seasons Resort Orlando, Walt Disney World Resort, Florida
Ovaj Disney luksuzni rizort je jedini koji ima bazen samo za odrasle i privatni pogled na čuveni vatromet iznad "magičnog kraljevstva" iz Royal apartmana sa devet soba, gde noćenje košta 41.000 dolara. Hotel sadrži i šest restorana, golf teren sa 18 rupa, tri teniska terena, veliki spa centar, akva park…

Anantara Al Jabal Al Akhdar Resort, Oman
Anantara je jedna od najluskuznijih hotela Bliskog istoka. Nalazi se na Al Hajar planinama, na ivici kanjona. Najbolji pogled pruža se iz bazena “Royal Mountain” vile sa tri sobe, u kojoj noćenje košta od 17.000 dolara.

Comments (0)

Connected news

Hospitality
Nova investicija u Sokobanji: Luksuzni butik hotel ZELENI GRAD
23. July 2024
 Gotovo u samom srcu zelene Sokobanje, nikao je novi  Zeleni grad  – ljupki...
Hospitality
Branko Putnik, izvršni direktor Lazure Hotela & Marine, Meljine: LAZURE – ČUVAR ISTORIJE S PET ZVEZDICA
22. July 2024
Kada je 2018. godine otvorio svoja vrata gostima, raskošni  Lazure Hotel &...
Hospitality
Najavljujemo: Prvi tim bilding za hotelske domaćice u Srbiji
18. July 2024
Udruženje „Ambasadori dobre usluge“ organizuju prvi tim bilding namenjen hotelskim...
Hospitality
Septembar u znaku zahvalnosti zaposlenima u Domaćinstvu
08. July 2024
Nedelja posvećena zaposlenima u hotelskom Domaćinstvu – International Housekeepers Week,...