Najpopularnije fotografije hotela na Fejsbuku: fotografije okoline hotela i hrane u restoranu

11. March 2021
Izvor: Pixabay
Izvor: Pixabay

Oni koji vode Fejsbuk stranu hotela treba da znaju da će uspeh njihovog statusa biti veći ukliko sadrži fotografiju neke od atrakcija u okolini ili fotografiju specijaliteta šefa kuhinje hotelskog restorana.

 
Prema istraživanju sajta InsideFacebook, statusi koji sadrže ovakve fotografije imaju mnogo veći „uspeh“, odnosno stvaraju veći tzv. engagement efekat kod fanova strane: 27.75 lajkova, 0,99 komentara i 2.98 šerovanja u proseku na 1.000 prikaza.
 
Inače, na svojim Fejsbuk stranicama hoteli mesečno u proseku objave oko 32 statusa, od čega su 1.9 linkovi, 27.8 fotografije i 2.6 video klipa.
 
Fotografije privlače najveću pažnju korisnika i zato su i najzastupljenije u objavama na Fejsbuku. Najpopularnije su one sa hranom i atraktivnostima destinacije u kojoj se hotel nalazi. Takođe, popularne su i fotografije koje se odnose na aktivnosti u destinaciji, na manifestacije i ostala dešavanja. Manje popularne su fotografije koje se odnose na smeštajne kapacitete hotela ili neke druge dodatne usluge. Najmanje popularne fotografije su one koje gotovo da nemaju nikakve veze ni sa hotelom a ni destinacijom u kojoj se hotel nalazi, iz čega još jednom proizilazi jasno pravilo: budite relevantni sa svojom delatnošću!
 
Kada je količina statusa u pitanju, postoje hoteli koji objavljuju i po 30 statusa dnevno ali ostvaruju veoma mali reach – svega 15% od ukupnog broja fanova strane. To jasno pokazuje da nije bitan kvantitet već kvalitet objava.
 
Milan Stojković
Comments (0)

Connected news

Hospitality
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. March 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...
Hospitality
Objavljen poziv za nominacije za priznanje “Ambasadori dobre usluge”
22. February 2024
Asocijacija “Ambasadori dobre usluge” poziva sve hotelijere iz Srbije - učesnike 2....
Hospitality
Ponuđen na prodaju hotel Jugoslavija
21. February 2024
Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila je prodaju kompanije Danube Riverside kao...
Hospitality
Otvoren Radisson RED Hotel u Beogradu
19. February 2024
U sredu, 14. februara u srcu Beograda otvoren je novi premum,  lifestyle  hotel,...