Na Kopaoniku se otvara prvi Swissôtel u Srbiji

23. January 2023
Foto: Accor hotelska grupa
Foto: Accor hotelska grupa
Foto: Accor hotelska grupa
Foto: Accor hotelska grupa
Foto: Accor hotelska grupa
Foto: Accor hotelska grupa

Accor, vodeća svetska hotelska grupacija, širi svoj portfolio u jugoistočnoj Evropi potpisivanjem ugovora za novi hotel u Srbiji. Swissôtel Kopaonik, premijum hotel od četiri zvezdice, koji će svoja vrata za prve posetioce otvoriti u zimu 2024, gostima će ponuditi 175 soba i apartmana. Biće to prvi Swissôtel u Srbiji. 

Novi objekat će se nalaziti u samom centru Kopaonika, a na pešačkoj udaljenosti od žičara i ski staza. Pored smeštaja, Swissôtel Kopaonik će gostima nuditi i restorane, cigar bar, spa i wellnes zonu, konferencijski prostor i skijašnicu.

Prvi Swissôtel u Srbiji Accor grupacija otvara u partnerstvu sa KOP2020 doo, kompanijom za razvoj hotelskih ulaganja u Kopaonik.

– Srbija je jedan od skrivenih dragulja jugoistočne Evrope. Uz neverovatnu prirodu i kulturu, pravo je blago, koje će otkriti putnici iz regije i cele Evrope. U isto vreme, Kopaonik je omiljena destinacija za srpske ljubitelje skijanja koji traže vrhunsku uslugu. Oduševljeni smo što možemo dovesti naš brend, Swissôtel, na ovo spektakularno odredište pružajući gostima zaista prvoklasno iskustvo zahvaljujući lokaciji hotela, luksuznom dizajnu i njegovoj posvećenosti prirodnom okruženju. Uverena sam da će prirodan krajolik koji oduzima dah, u kombinaciji sa savremenom vitalnošću Swissôtel-a, doneti novi kvalitet putnicima koji posećuju Kopaonik – izjavila je Dilek Sezer, direktorka razvoja Accor-a za južnu i istočnu Evropu.

– Odabir Accor-a kao našeg partnera zasniva se na kompleksnoj ponudi međunarodno priznatih brendova i najvišim standardima poslovanja. Saradnja sa svetskim liderom u hotelijerstvu daje nam neverovatne mogućnosti za razvoj premijum hotelskih usluga u Srbiji. Pružajući gostima vrhunski standard, čvrsto verujemo da će se mnogi novi putnici odlučiti da otkriju neverovatnu prirodu i kulturu Srbije – dodaje Momčilo Đuričić iz KOP2020 DOO.

Kopaonik je najveće skijalište u Srbiji i ujedno važi za jedno od najboljih u jugoistočnoj Evropi. Takođe, to je prepoznata MICE destinacija i jedna je od najbrže rastućih planinskih destinacija za zimski i letnji odmor u regiji sa 200 sunčanih i 159 dana pod snegom. Nova investicija učvrstiće Kopaonik na mapi zimskih sportova Evrope, a otvaranje hotela planirano je za zimsku sezonu 2024/2025. godine.

Swissôtel Hotels & Resorts inspirisan alpskom energijom i švajcarskim gostoprimstvom, ističe se pametnim dizajnom, kvalitetom izrade i održivim poslovanjem. Swissôtel raspolaže sa više od 4.500 hotela, odmarališta i rezidencija i oko 10.000 najboljih privatnih smeštaja širom sveta.

Comments (0)

Connected news

Hospitality
Objavljen poziv za nominacije za priznanje “Ambasadori dobre usluge”
22. February 2024
Asocijacija “Ambasadori dobre usluge” poziva sve hotelijere iz Srbije - učesnike 2....
Hospitality
Ponuđen na prodaju hotel Jugoslavija
21. February 2024
Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila je prodaju kompanije Danube Riverside kao...
Hospitality
Otvoren Radisson RED Hotel u Beogradu
19. February 2024
U sredu, 14. februara u srcu Beograda otvoren je novi premum,  lifestyle  hotel,...
Hospitality
Hotelijeri zainteresovani za dualno obrazovanje
24. January 2024
Na Zlatiboru je održan radni sastanak u okviru projekta „Razvoj dualnog stručnog...