Na Kopaoniku kreće turistički građevinski bum

13. June 2022
Kopaonik, foto Ljiljana Rebronja
Kopaonik, foto Ljiljana Rebronja

Opština Raška stavila je na javni uvid tri urbanistička projekta za izgradnju novih turističkih kapaciteta na Kopaoniku Reč je o apartmanima, vikend kućama i pansionskim objektima.

Najpre, u obuhvatu urbanističke turističke zone naselje Lisina-Čajetina-Treska, na površini od 2.863 m2 u planu je gradnja apartmanskog turističkog kompleksa.

Objekat spratnosti Su+P+2+2P projektovan je kao dva identicna objekta koji su povezani u suterenu u kojem je planirana izgradnja dva restorana. Prizemni deo, prvi i drugi sprat, potkrovlje i visoko potkrovlje planirani su za izgradnju apartmana različitih kvadratura.

U okviru kompleksa biće obezbeđen i parking prostor za 49 vozila za potrebe apartmana i restorana. Investitor je firma Nemanja progres iz Zemuna, a autor projekta je Urbico iz Sjenice.

Drugi projekat odnosi se na gradnju vikend kuća u naselju Treska. U planu je gradnja 9 kuća sa suterenom, prizemljem i potkrovljem i ukupno 28 apartmana. Investitor je Vladimir Petrović iz beogradske firme Chalet vrhovi Kopaonika, a urbanistički projekat uradila je firma Geo Raška.

Najzad, na četiri katastarske parcele na Kopaoniku u planu je gradnja pansionskog objekta, ali detalji još uvek nisu poznati.

Podsetimo, krajem 2020. godine Izmenama i dopunama plana generalne regulacije za turističko naselje Lisina-Čajetina-Treska na Kopaoniku (blok 4) omogućena je izgradnja novih turističkih kapaciteta, hotela visoke kategorije, apartmana i vikend kuća.

Izvor: eKapija

Comments (0)

Connected news

Hospitality
Svetski poznata hotelska grupacija koja uspešno posluje i u Srbiji ulazi na zahtevno tržište Saudijske Arabije
18. April 2024
Jedna od vodećih svetskih hotelskih grupacija, Karisma Hotels & Resorts, koja je nedavno...
Hospitality
Izabran novi Upravni odbor HORES-a
05. April 2024
U hotelu „Hyatt Regency Belgrade“, u četvrtak, 4. aprila 2024. godine, održana je...
Hospitality
53. Skupština HORES-a zakazana za 4. april u hotelu Hyatt
03. April 2024
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede HORES održaće 53. Skupštinu 4....
Hospitality
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. March 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...