MK grupa: Još ne prodajemo hotel "Grand", mada ima ponuda

27. May 2019
MK grupa: Još ne prodajemo hotel 'Grand', mada ima ponuda

Povodom spekulacija koje se odnose na prodaju hotela "Grand" na Kopaoniku, koji je u vlasništvu "MK grupe", ova kompanija obaveštava javnost da one nisu tačne.

Hotel "Grand" se nalazi u vlasništvu "MK grupe" već čitavu deceniju i do sada je u razvoj hotela i destinacije uloženo 50 miliona evra. To je ujedno prvi hotel čijom je kupovinom "MK grupa" ušla u oblast turizma i hotelijerstva. Od tada do danas, ova divizija se znatno razvila i proširila poslovanje na luksuzne destinacije i hotele.

- Više puta smo istakli da nam je cilj ne samo razvoj sopstvenog hotelskog biznisa, već i razvoj destinacija. Pored toga, poseban značaj za nas ima saradnja sa renomiranim svetskim brendovima kao što su Kempinski i Sheraton. U skladu sa tim, orijentisani smo na luksuzne gradske i hotele na primorju. Činjenica je da je tržište prepoznalo ovu našu stratešku opredeljenost, te neretko dobijamo ponude za prodaju hotela "Grand". Trenutno razmatramo ponude kredibilnih kompanija i odluka će biti donesena u skladu sa našim strateškim planovima i odgovornim poslovanjem. Sve dok navedeni uslovi ne budu ispunjeni hotel "Grand" posluje u vlasništvu "MK grupe", pravi planove za dalji razvoj i priprema uspešnu predstojeću sezonu - izjavio je Nikola Avram, direktor divizije turizma i hotelijerstva "MK grupe".

- "MK grupa" namerava da nastavi ulaganja u razvoj hotelskog sektora u Srbiji i regionu. Biramo destinacije sa izuzetnim turističkim potencijalom i kvalitetom ponude i one koje su pogodne za dalji razvoj hotelskog poslovanja. Podsećamo da je kompanija do sada uložila 200 miliona evra, a trenutno u većinskom i manjinskom vlasništvu poseduje 15 hotela sa više od 2.500 soba. U narednim godinama, cilj je povećanje kapaciteta na 5.000 soba, čime će se učvrstiti pozicija regionalnog lidera kada su turizam i hotelijerstvo u pitanju - dodao je Avram.

Izvor: Novosti

Comments (0)

Connected news

Hospitality
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. March 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...
Hospitality
Objavljen poziv za nominacije za priznanje “Ambasadori dobre usluge”
22. February 2024
Asocijacija “Ambasadori dobre usluge” poziva sve hotelijere iz Srbije - učesnike 2....
Hospitality
Ponuđen na prodaju hotel Jugoslavija
21. February 2024
Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila je prodaju kompanije Danube Riverside kao...
Hospitality
Otvoren Radisson RED Hotel u Beogradu
19. February 2024
U sredu, 14. februara u srcu Beograda otvoren je novi premum,  lifestyle  hotel,...