MK Group obezbedila zimovanje za decu sa KiM i iz SOS Dečijeg sela Kraljevo

04. April 2019
MK Group obezbedila zimovanje za decu sa KiM i iz SOS Dečijeg sela Kraljevo

Desetu godinu zaredom, kompanija MK Group ugostila je u hotelu Grand na Kopaoniku trideset najboljih učenika osnovnih škola sa Kosova i Metohije, kao i osamnaest mladih iz SOS Dečijeg sela Kraljevo. U ovoj tradicionalnoj humanoj akciji, kompanija MK Group obezbeđuje smeštaj, školu skijanja, plivanje i druge brojne sportsko-rekreativne aktivnosti za 48-oro dece.

- Nama je zadovoljstvo da učestvujemo u razvoju ove dece. MK Group je ugostila 48-oro dece sa Kosova i Metohije  i iz Kraljeva koji su uživali u sedmodnevnom odmoru na Kopaoniku. Imali su priliku da nauče da skijaju i da uživaju u plivanju i kuglanju, a neki su se oprobali i u fudbalu, košarci i raznim drugim sportsko - zabavnim aktivnostima - izjavila je Milica Jovetić iz sektora za korporativnu društvenu odgovornost MK Grupe.

Učitelj Lazar Danić iz osnovne škole “Kralj Milutin” u Gračanici zahvalio se MK Group na tradicionalnom gostoprimstvu i ove godine u ime svojih đaka, dok je njegova koleginica, edukator iz SOS Dečijeg sela Kraljevo Irena Kostadinović, naglasila da je ovakav vid druženja jako značajan za razvoj dece i mladih.

- Ova tradicionalna akcija MK Group nagrađivanja najboljih učenika naše škole odlična je motivacija za njih da ostvare što bolje rezultate u toku školske godine i zato smo jako zahvalni gospodinu Miodragu Kostiću, predsedniku kompanije MK Group koji je ovo prepoznao - istakao je učitelj Danić.

Briga o deci i mladima jedan je od osnovnih fokusa kompanije MK Group kada je reč o društvenoj odgovornosti. Pored zimovanja za decu sa Kosova i Metohije i iz SOS Dečijeg sela Kraljevo, MK Group je samo u proteklih 5 godina investirala više od 4 miliona evra u preko 500 društveno odgovornih akcija, među koji se ističe izgradnja Kuće za mlade pri SOS Dečijem selu u Kraljevu, osnivanje Roditeljske kuće za boravak dece obolele od raka pri zadužbini porodice Kostić, osnivanje fondacije “Magnet za ljubav”, kao i podršku mnogim obrazovnim programima namenjenih mladima - navodi se u saopštenju kompanije.

Comments (0)

Connected news

Hospitality
Izabran novi Upravni odbor HORES-a
05. April 2024
U hotelu „Hyatt Regency Belgrade“, u četvrtak, 4. aprila 2024. godine, održana je...
Hospitality
53. Skupština HORES-a zakazana za 4. april u hotelu Hyatt
03. April 2024
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede HORES održaće 53. Skupštinu 4....
Hospitality
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. March 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...
Hospitality
Objavljen poziv za nominacije za priznanje “Ambasadori dobre usluge”
22. February 2024
Asocijacija “Ambasadori dobre usluge” poziva sve hotelijere iz Srbije - učesnike 2....