Millennium Resorts gradi dva hotela u Vranjskoj Banji

20. May 2021
Image by Nattanan Kanchanaprat from Pixabay
Image by Nattanan Kanchanaprat from Pixabay

Kompanija Millennium Resorts izgradiće u Vranjskoj Banji dva hotela, Westin i Autograph Collection iz lanca američke hotelske kompanije Marriott. U ime dve kompanije ugovor o saradnji juče su potpisali Silvija Lovreta, direktorka razvoja za južnu i jugoistočnu Evropu Marriott International-a i Ivan Bošnjak, direktor Millennium Resorts-a.

O značaju potpisanog ugovora svedoči i to što su svečanom potpisivanju prisustvovali predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Anthony Godfrey.
Izgradnja dva hotela u Vranjskoj Banji predstavljaće najveći projekat kompanije Marriott International na Balkanu, a investicija Millenium Resortsa od 90 miliona evra najveća je  investicija u srpski turizam u ovom trenutku.

Hotel Westin, kategorizacije 4*, imaće 190 soba, kongresni centar za 600 gostiju, sa spa centrom od 4.000m2 koji uključuje šest bazena, saunu i hamam.  Hotel uključuje poseban prostor za decu, fitnes i biznis centar.
Hotel Autograph Collection ima 5* (dosadašnja specijalna bolnica za rehabilitaciju). Gostima će ponuditi 100 soba i apartmana, spa sa zatvorenim bazenima sa geotermalnom vodom i biznis centar.
Oba hotela biće deo značajnog hotelskog kompleksa u kome će se nalaziti još i medicinski centar Sofka - light,aprtmani, vile i bungalovi, smešteni u ambijentu guste šume koja okružuje Banju. Biće renoviran i restoran Kičer koji će u ponudi imati poslastice pravljene po starim receptima najboljih poslastičara iz Turske i Austrougarske.

„Srbija je prepoznata kao jedan od strateških prioriteta u regiji od strane Marriott International-a i imamo nameru da razvijemo širok portfolio naših brendova u zemlji. Smatramo da Srbija ima snažan potencijal za razvoj wellness & spa turizma, pri čemu je Vranjska banja jedna od retkih banja u Evropi sa jedinstvenim kapacitetom hipertermalne vode i mi želimo da budemo jedan od prvih globalnih brendova koji će zakoračiti u ovaj rastući segment tražnje. Westin je kao brend globalno pozicioniran u ovom segmentu, dok je Autograph Collection kolekcija jedinstvenih hotela širom sveta, te verujemo da će ova dva brenda doprineti celokupnom razvoju i pozicioniranju Vranjske banje kao destinacije visokog internacionalnog standarda kvaliteta“, izjavio je Markus Lehnert,  regionalni potpredsednik za Evropu kompanije Marriott International

„Investicijom vrednom 90 miliona evra, Millennium Resorts zapravo započinje obnovu turizma u Vranjskoj Banji, a možemo da kažemo i u ovom delu Srbije. Millennium Resorts je još ranije postao vlasnik Specijalne bolnice za rehabilitaciju u Vranjskoj Banji i ovaj objekat renoviramo, gradeći najsavremeniji medicinski centar. Sa novim ulaganjem u hotele iz brendova Marriotta-a  i otvaranjem novih radnih mesta, mi ćemo postati i najveći poslodavac u ovom delu regiona, u jednoj od najnerazvijenijih opština u Srbiji“, izjavio je Ivan Bošnjak, direktor Millennium Resorts-a.

Comments (0)

Connected news

Hospitality
Svetski poznata hotelska grupacija koja uspešno posluje i u Srbiji ulazi na zahtevno tržište Saudijske Arabije
18. April 2024
Jedna od vodećih svetskih hotelskih grupacija, Karisma Hotels & Resorts, koja je nedavno...
Hospitality
Izabran novi Upravni odbor HORES-a
05. April 2024
U hotelu „Hyatt Regency Belgrade“, u četvrtak, 4. aprila 2024. godine, održana je...
Hospitality
53. Skupština HORES-a zakazana za 4. april u hotelu Hyatt
03. April 2024
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede HORES održaće 53. Skupštinu 4....
Hospitality
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. March 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...