Michelin-ova zvezdica zasijala u restoranu Alfred Keller, u Boutique Hotelu Alhambra u Malom Lošinju

09. September 2021
Ilustracija, Image by Guillermo Muro from Pixabay
Ilustracija, Image by Guillermo Muro from Pixabay

Restoran Alfred Keller u sastavu jednog od top 10 hotela u Evropi - Boutique Hotela Alhambra, pod brendom Lošinj Hotels & Villas, nagrađen je Mišelinovom zvezdicom, prestižnom nagradom koju poznati francuski gastronomski vodič dodeljuje samo probranim svetskim restoranima s vrhunskom kuhinjom i uslugom. Još jedan restoran brenda Lošinj Hotels & Villas dobio je priznanje – restoran Matsunoki nagrađen je Mišelinovim tanjirom, priznanjem koje ukazuje da je i on na putu ka prvoj zvezdici.

Restoran Alfred Keller od ove je godine pod vodstvom mladog austrijskog chefa Michaela Gollenza. U središtu njegove pažnje su najkvalitetnije lokalne namirnice koje koristi u svojoj, zasnovanoj na klasičnim francuskim tehnikama, koje uzdižu okuse i iskustvo gostiju. Jelovnik koji se kontinuirano menja, zasnovan je na održivoj nabavci i lokalnom uzgoju namirnica, te gostima predstavlja ukuse u njihovoj čistoj esenciji, ukorišćenjem isključivo nasvežijih sastojaka s ostrva Lošinj i iz najbliže okoline. Kuhinja u Alfredu Kelleru osmišljena je kako bi prikazala čistoću svakog proizvoda, majstorsku tehniku, te viziju chefa Michaela Gollenza.

Michelinova zvezdica stigla je na Lošinj nakon snažne serije gastronomskih događaja kojima se Alfred Keller pozicionirao na evropskoj gastronomskoj sceni pod mentorstvom Christiana Kuchlera, švajcarskog chefa s dve Michelinove zvezdice iz poznate Taverne zum Scaefli. Osim Kuchlera, ove su sezone na Lošinju gostovale i druge kulinarske zvezde poput Sebastiana Ziera, koji vodi restoran Einstein Gourmet nagrađen s dve Michelin-ove zvezdice i 18 kapica gastronomskog vodiča Gault&Millau, te vrhunskog chefa Stefana Heilemanna, koji je proglašen za švajcarskog kuvara godine 2021.
 
- Oduševljeni smo najnovijim priznanjem za restoran Alfred Keller, Michelinovom zvezdicom koju svi priželjkuju. To je nagrada chefu Michaelu Gollenzu, kao i celokupnom osoblju restorana Alfred Keller, za predani rad i posvećenost ispunjavanju želja najprobirljivijih gostiju, ali i potvrda kako se Boutique Hotel Alhambra, zbog svoje snažne gastronomske i vinske ponude, pretvara u jedno od središta gurmanskih zbivanja u Evropi - izjavila je Andrea Glavan, direktorica Boutique Hotela Alhambra.
 
Jedinstveni nivo usluge predstavljen u luksuznom okruženju uvale Čikat, učvrstila je poziciju hotela brenda Lošinj Hotels & Villas među vodećim luksuznim hotelima sveta. Zadivljujuća priroda, nenadmašni nivo luksuza, te besprekorna personalizovana usluga, najbolje opisuju ponudu hotela iz luksuzne kolekcije ovog lošinjskog hotelskog brenda. Boutique Hotel Alhambra, član prestižnih lanaca Small Luxury Hotels of The World i Virtuoso, deo je luksuzne kolekcije brenda Lošinj Hotels & Villas, koji čine i Hotel Bellevue, kao i luksuzne vile - Vila Augusta, Vila Mirasol i Vila Hortensia, smeštene uz samu obalu bajkovite lošinjske uvale Čikat.
 

 

Comments (0)

Connected news

Hospitality
Svetski poznata hotelska grupacija koja uspešno posluje i u Srbiji ulazi na zahtevno tržište Saudijske Arabije
18. April 2024
Jedna od vodećih svetskih hotelskih grupacija, Karisma Hotels & Resorts, koja je nedavno...
Hospitality
Izabran novi Upravni odbor HORES-a
05. April 2024
U hotelu „Hyatt Regency Belgrade“, u četvrtak, 4. aprila 2024. godine, održana je...
Hospitality
53. Skupština HORES-a zakazana za 4. april u hotelu Hyatt
03. April 2024
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede HORES održaće 53. Skupštinu 4....
Hospitality
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. March 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...