'Michelin Key' za najizuzetnije hotele na svetu

11. January 2024
Izvor: Pixabay, foto Gerd Altmann
Izvor: Pixabay, foto Gerd Altmann

Mišlenov (Michelin) vodič više nije samo za restorane. Vodič za putnike objavio je još krajem prošle godine da će dodati simbol ocenjivanja za hotele koji imaju isti prestiž.

Mišlen će početi da dodeljuje ​​ključeve luksuznim hotelima od ove godine, prenosi Index.hr.

Anonimni inspektori već rade na identifikaciji "izuzetnih objekata koje vode timovi s jedinstvenim oblicima znanja", naveli su u saopštenju za javnost.

- Baš kao što Mišlenova zvezdica odlikuje one restorane koji su na vrhuncu svoje umetnosti, 'Michelin Key' prepoznaje najizuzetnije hotele širom sveta - kaže Gvendal Pulenek, međunarodni direktor Mišlenovog vodiča.

Mišlen je odavno poznat po ocenama restorana u kojima su objekti ocenjeni s jednom do tri Mišlenove zvezdice za izvrsnost. Svoje prve zvezdice dodelio je 1926. godine, a sad kreću u pohod s "ključevima". Sajt Mišlenovog vodiča već sadrži platformu za rezervacije s više od 5.000 hotela u 120 zemalja.

Kompanija je napravila svoj prvi veliki potez vezan za hotele 2018. kada je kupila onlajn putničku agenciju Tablet, koja je upravljala hotelima na temelju anonimnih procena sličnih Mišlenovim. Ključevi se mogu dodeliti nakon jednog boravka ili više poseta, prema onome što je javnosti za sada poznato i što su otkrili iz Mišlena.

Mišlenov vodič navodi da uzima u obzir pet faktora za ocenjivanje hotela, uključujući lokacije vredne odredišta, arhitekturu i dizajn enterijera, uslugu, "jedinstven karakter" i vrednost. Kako tvrdi Mišlenov direktor, hoteli će im plaćati proviziju od 10 do 15% za rezervacije napravljene preko njihovog sajta, a Mišlenov urednički i prodajni tim delovaće nezavisno.

Izvor: eKapija

Comments (0)

Connected news

Hospitality
Objavljen poziv za nominacije za priznanje “Ambasadori dobre usluge”
22. February 2024
Asocijacija “Ambasadori dobre usluge” poziva sve hotelijere iz Srbije - učesnike 2....
Hospitality
Ponuđen na prodaju hotel Jugoslavija
21. February 2024
Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila je prodaju kompanije Danube Riverside kao...
Hospitality
Otvoren Radisson RED Hotel u Beogradu
19. February 2024
U sredu, 14. februara u srcu Beograda otvoren je novi premum,  lifestyle  hotel,...
Hospitality
Hotelijeri zainteresovani za dualno obrazovanje
24. January 2024
Na Zlatiboru je održan radni sastanak u okviru projekta „Razvoj dualnog stručnog...