Matijević otvara hotel "Beograd centar" 15. maja

04. April 2019

Hotel „Beograd centar“ u Kolarčevoj ulici u Beogradu, u bivšoj zgradi Jugoeksporta, trebalo bi da bude otvoren 15. maja, najavio je juče Bojan Matijević, direktor za investicije u kompaniji Industrija mesa Matijević koja je vlasnik hotela.

On je za Betu rekao da datum otvaranja mogu da pomere jedino radovi na rekonstrukciji Trga Republike i ulica oko hotela.

- Oko 99 odsto radova na renoviranju zgrade Jugoeksporta i pretvaranju u hotel je završeno, čekamo jedino da vidimo da li će biti završena rekonstrukcija okolnih ulica da bi se obezbedio prilaz hotelu - rekao je Matijević.

Hotel "Beograd centar“ sa četiri zvezdice ima pet spratova na kojima se nalazi 68 soba, 20 apartmana, restoran od oko 300 kvadrata i 25 parking mesta u Siminoj ulici, 150 metara dalje.

Na jednom od dva podzemna sprata će, kako je rekao Matijević, naredne godine biti izgrađen spa i fitnes centar sa konferencijskom salom.

- Čekamo da se završi zamena infrastrukture u okolnim ulicama da bi mogli da napravimo konferencijsku salu i druge prateće sadržaje za hotel - rekao je Matijević.

Dodao je da će „hotel zadržati četiri zvezdice jer iako ima većinu predviđenih standarda za pet zvezdica neće menjati status hotela zato što pet zvezdica odbija goste“.

On je rekao da je zgrada Jugoeksporta plaćena 7.3 miliona evra, ali da je u renoviranje uloženo još toliko novca jer je bilo neplaniranih radova, a da je nabavljena i oprema najviših standarda.

- Samo u led rasvetu smo uložili 50.000 evra, osvetljavaće svaki detalj fasade koja je pod zaštitom države - rekao je Matijević.

U vlasništvu porodice Matijević su, pored Industrije mesa „Matijević“, nekoliko farmi i više stotina hektara poljoprivrednog zemljišta i još četiri hotela, tri u Novom Sadu i jedan u Zrenjaninu.

Zgrada Jugoeksporta je sazidana 1923. godine po projektu Matije Bleha, a nuđena je nekoliko puta na prodaju. Prva procena je bila da vredi 20 miliona evra, ali je cena zgrade padala posle svake neuspešne licitacije.

Izvor: Beta

Comments (0)

Connected news

Hospitality
Svetski poznata hotelska grupacija koja uspešno posluje i u Srbiji ulazi na zahtevno tržište Saudijske Arabije
18. April 2024
Jedna od vodećih svetskih hotelskih grupacija, Karisma Hotels & Resorts, koja je nedavno...
Hospitality
Izabran novi Upravni odbor HORES-a
05. April 2024
U hotelu „Hyatt Regency Belgrade“, u četvrtak, 4. aprila 2024. godine, održana je...
Hospitality
53. Skupština HORES-a zakazana za 4. april u hotelu Hyatt
03. April 2024
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede HORES održaće 53. Skupštinu 4....
Hospitality
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. March 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...