Marriott predstavio hotelsku sobu budućnosti

20. November 2017
Marriott predstavio hotelsku sobu budućnosti

Imajući u vidu da tehnologija dobija sve aktivniju ulogu u svakodnevnom životu, najveći svetski hotelski lanac "Marriott International" udružio se sa dve vodeće kompanije - "Samsung" i "Legrand" - i pokrenuo novi koncept u hotelskoj industriji, predstavivši sobu budućnosti "Internet of Things" (IoT).

"IoT Guestroom Lab" u okviru kompanije "Marriott International" radila je na istraživanju koncepata koji će unaprediti iskustvo gostiju, kreirati efikasniji dizajn i konstrukciju hotelske sobe i doprineti održivosti. Tako je koncipirana ova "pametna" hotelska soba u kojoj različiti uređaji i aplikacije međusobno "komuniciraju" kako bi služili gostima i optimizovali hotelske operacije. 

- Znamo da naši gosti očekuju da gotovo sve u njihovom životu bude personalizovano, tako da ni njihovo iskustvo u hotelu ne bi trebalo da bude drugačije - izjavila je Stephanie Linnartz iz kompanije "Marriott International". - Udruživši se sa najboljim partnerima u klasi, koristimo mobilnu i glasovnu tehnologiju kako bismo našim gostima omogućili hotelsku sobu koja će zadovoljiti sve njihove potrebe, bilo da tu borave zbog odmora ili posla - dodala je Linnartz.

Tehnologija unutar ove "pametne" sobe tako, na primer, omogućava korisniku da od virtuelnog asistenta zahteva da ga alarm probudi u 6:30h, da pokrene vežbe joge na ogledalu u punoj veličini, zatraži dodatne usluge od hotelskog domaćinstva ili započne tuširanje na željenoj temperaturi, i to sve putem glasovne komande ili aplikacije. Takođe, svi ti podaci se čuvaju na profilu svakog gosta i zahvaljujući njima, hotel može gostu da pruži personalizovanu uslugu.

Nakon tromesečnog testiranja IoT sobe, "Marriott", "Samsung" i "Legrand" će analizirati povratne informacije kako bi nastavili sa unapređenjem hotelskog iskustva, a ovakve sobe bi mogle da zažive u hotelima u narednih pet godina.

Comments (0)

Connected news

Hospitality
Izabran novi Upravni odbor HORES-a
05. April 2024
U hotelu „Hyatt Regency Belgrade“, u četvrtak, 4. aprila 2024. godine, održana je...
Hospitality
53. Skupština HORES-a zakazana za 4. april u hotelu Hyatt
03. April 2024
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede HORES održaće 53. Skupštinu 4....
Hospitality
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. March 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...
Hospitality
Objavljen poziv za nominacije za priznanje “Ambasadori dobre usluge”
22. February 2024
Asocijacija “Ambasadori dobre usluge” poziva sve hotelijere iz Srbije - učesnike 2....