Mađari otvaraju svoje hotele: pooštrene sanitarne mere

27. May 2020
Izvor: Hunguest Hoteli
Izvor: Hunguest Hoteli

 Sve one kojima je tokom vanrednog stanja nedostajalo da “skoknu”do susedne Mađarske na kupanje i šoping, obradovala je vest da su svi granični prelazi između Srbije i Mađarske otvoreni.  Državljani obe zemlje mogu slobodno da prelaze ovu granicu bez karantina. Ako se podsetimo da je Vlada Republike Srbije u petak donela odluku da državljani Mađarske i drugi strani državljani mogu da uđu u Srbiju bez testa i karantina, čini se da život i turizam počinju da liče na one pre karantina.

Ali da li je baš tako, da li se bezbedno možemo vratiti starim turističkim navikama ili je korona promenila svet turizma?
Mađarski hotelijeri su spremno reagovali i otvorili vrata hotela, poštujući, kako kažu, sve sanitarne mere, koje su, nakon izbijanja pandemije, koronavirusa, značajno pooštrene. Proverili smo šta podrazumevaju ove sanitarne mere, kako one utiču na putnike i šta se sve u svakodnevnom hotelskom životu promenilo. Odgovor smo potražili od Hunguest Hotela Forras iz Segedina. U pitanju je hotel omiljen među Srbima, jer je povezan sa kupališnim kompleksom Aquapolis, brojnim bazenima sa termalnom vodom i najdužim zatvorenim toboganom u Evropi.
„Danas su, više nego ikada pre, bezbednost i zdravlje gostiju i zaposlenih apsolutni prioritet u turizmu. Svi naši hoteli spremno sprovode sve mere zaštite protiv širenja virusa Kovid-19, a to znači da svi zaposleni u hotelu nose maske. Osim toga, nije više moguće plaćanje u kešu, nego isključivo karticom. Gosti su, takođe, u obavezi da nose maske na recepciji hotela. Vreme između odlaska gostiju iz sobe i dolaska novih povećano je na dvanaest sati, kako bi sobe bile temeljno očišćene i dezinfikovane“ - istakla je Karmen Kanyo, menadžer prodaje hotelske grupacije Hunguest Hotels.
Saznali smo i kako će funkcionisati hotelski restorani. U slučaju manjeg broja gostiju restorani će raditi po "a la carte" principu, a ukoliko hotel ima više od 30 gostiju biće organizovan švedski sto, pri čemu će kuvari posluživati hranu. Dakle, nema više samoposluživanja u restoranima, a gosti moraju da održavaju distancu od metar i po.  
Ono što nas je, ipak, najviše interesovalo jeste i da li će raditi bazeni, kao i da li je kupanje u njima bezbedno?
„Bazeni su među najbezbednijim mestima zbog prisustva hlora u vodi, tako da je rizik minimalan. Što se tiče Hunguest Hotela Forras u Segedinu, planirano je da od ove nedelje rade svi unutrašnji i spoljašnji bazeni, kao i svih devet tobogana. Kao i do sad, na toboganima će biti redari i moraće da se održava distanca u redu. Od 12. juna otvaramo još jedan naš wellness hotel koji Srbi mnogo vole: Hunguest Hotel Erkel u Đuli.  Pandemija koronavirusa nas je naučila da smo jedni drugima važni, da moramo biti solidarni i paziti jedni na druge. Potreba za putovanjem jeste jedna od naših najjačih potreba, a naša je želja da omogućimo gostima da se osećaju dobro i sigurno tokom puta” - zaključila je Karmen Kanyo.
Comments (0)

Connected news

Hospitality
Promene na čelu hotela Square Nine: Milan Sudar - novi GM, a Dušan Todić - šef kuhinje
06. December 2021
 U prvi tim beogradskog hotela  Square Nine, vratila su se dvojica vrsnih...
Hospitality
U stilu sofisticirane danske rezidencije: VILA KOPENHAGEN
25. November 2021
  Nesumnjivo najznačajnije ostvarenje u Danskoj, ako ne i u celoj Skandinaviji u protekloj...
Hospitality
Bajkovita NOVA godina u A hotelima
25. November 2021
 Nezaboravan provod, zabavni program za decu i odrasle i sjajna gastronomoska ponuda...
Hospitality
HORES: POZIV SVIM UGOSTITELJIMA ZAINTERESOVANIM ZA OBUKU
24. November 2021
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede HORES poziva sve zainteresovane da pogledaju...