Mađari otvaraju svoje hotele: pooštrene sanitarne mere

27. May 2020
Izvor: Hunguest Hoteli
Izvor: Hunguest Hoteli

 Sve one kojima je tokom vanrednog stanja nedostajalo da “skoknu”do susedne Mađarske na kupanje i šoping, obradovala je vest da su svi granični prelazi između Srbije i Mađarske otvoreni.  Državljani obe zemlje mogu slobodno da prelaze ovu granicu bez karantina. Ako se podsetimo da je Vlada Republike Srbije u petak donela odluku da državljani Mađarske i drugi strani državljani mogu da uđu u Srbiju bez testa i karantina, čini se da život i turizam počinju da liče na one pre karantina.

Ali da li je baš tako, da li se bezbedno možemo vratiti starim turističkim navikama ili je korona promenila svet turizma?
Mađarski hotelijeri su spremno reagovali i otvorili vrata hotela, poštujući, kako kažu, sve sanitarne mere, koje su, nakon izbijanja pandemije, koronavirusa, značajno pooštrene. Proverili smo šta podrazumevaju ove sanitarne mere, kako one utiču na putnike i šta se sve u svakodnevnom hotelskom životu promenilo. Odgovor smo potražili od Hunguest Hotela Forras iz Segedina. U pitanju je hotel omiljen među Srbima, jer je povezan sa kupališnim kompleksom Aquapolis, brojnim bazenima sa termalnom vodom i najdužim zatvorenim toboganom u Evropi.
„Danas su, više nego ikada pre, bezbednost i zdravlje gostiju i zaposlenih apsolutni prioritet u turizmu. Svi naši hoteli spremno sprovode sve mere zaštite protiv širenja virusa Kovid-19, a to znači da svi zaposleni u hotelu nose maske. Osim toga, nije više moguće plaćanje u kešu, nego isključivo karticom. Gosti su, takođe, u obavezi da nose maske na recepciji hotela. Vreme između odlaska gostiju iz sobe i dolaska novih povećano je na dvanaest sati, kako bi sobe bile temeljno očišćene i dezinfikovane“ - istakla je Karmen Kanyo, menadžer prodaje hotelske grupacije Hunguest Hotels.
Saznali smo i kako će funkcionisati hotelski restorani. U slučaju manjeg broja gostiju restorani će raditi po "a la carte" principu, a ukoliko hotel ima više od 30 gostiju biće organizovan švedski sto, pri čemu će kuvari posluživati hranu. Dakle, nema više samoposluživanja u restoranima, a gosti moraju da održavaju distancu od metar i po.  
Ono što nas je, ipak, najviše interesovalo jeste i da li će raditi bazeni, kao i da li je kupanje u njima bezbedno?
„Bazeni su među najbezbednijim mestima zbog prisustva hlora u vodi, tako da je rizik minimalan. Što se tiče Hunguest Hotela Forras u Segedinu, planirano je da od ove nedelje rade svi unutrašnji i spoljašnji bazeni, kao i svih devet tobogana. Kao i do sad, na toboganima će biti redari i moraće da se održava distanca u redu. Od 12. juna otvaramo još jedan naš wellness hotel koji Srbi mnogo vole: Hunguest Hotel Erkel u Đuli.  Pandemija koronavirusa nas je naučila da smo jedni drugima važni, da moramo biti solidarni i paziti jedni na druge. Potreba za putovanjem jeste jedna od naših najjačih potreba, a naša je želja da omogućimo gostima da se osećaju dobro i sigurno tokom puta” - zaključila je Karmen Kanyo.
Comments (0)

Connected news

Hospitality
Sanjar-novi hotel na Divčibarama
16. April 2021
Prema projektu studija Pošarac iz Valjeva, kompanija Sanjar doo počela je izgradnju...
Hospitality
Vranjska banja u očekivanju novih i renoviranja starih smeštajnih objekata
15. April 2021
Pre nekoliko meseci u Vranjskoj banji je srušen hotel koji je 40 godina propadao,...
Hospitality
Da bi hotel Jagodina, nekada biser modernog graditeljstva, ponovo zasijao potrebno 2-2,5 mil EUR
15. April 2021
Hotel Jagodina u centru grada, u kome je rezidenciju imao Josip Broz Tito, a arhitekta...
Hospitality
MoreHotelier postao zvanični partner MyForecast-a. Italijanski softver za upravljanje hotelskim prihodima stiže u Srbiju
14. April 2021
MoreHotelier - savetodavna firma za upravljanje prihodima, sa sedištem na Balkanu od...