Kod Paraćina niče luksuzni hotel

01. June 2020
Photo by Marten Bjork on Unsplash
Photo by Marten Bjork on Unsplash

Sisevac terme kod Paraćina, već su poznate na turističkoj mapi Srbije, a ovaj kompleks dobiće za narednu sezonu nove smeštajne kapacitete. Naime, u toku je gradnja luksuznog hotela Biogor, koji će imati četiri zvezdice i 50-ak soba i apartmana od kojih će neki imati i đakuzi kade na terasama.

Investitor je kompanija RM Stubica, a vrednost investicije je oko 2 miliona evra.

- Hotel će imati oko 50 soba, a u svakoj će biti bračni krevet plus dodatni ležajevi za porodične sobe. Postojaće i luksuzni apartmani sa đakuzi kadama na terasama. Od dodatnih sadržaja postojaće i konferencijske sale, jedna veća za 200 ljudi i nekoliko manjih - rekla je za eKapiju Olivera Ilić, jedna od vlasnica porodične firme koja gradi hotel.

U planu je i teretana, kao i spa i velnes centar sa pet sauna, koje će imati pogled na prirodu. U okviru hotela postojaće i unutrašnji bazeni, đakuzi, kao i spoljašnji bazeni. Postojeći restoran će biti renoviran. Oko hotela je veliko dvorište sa puno zelenila, stazama za šetnju i veštačkim jezerom koje je poribljeno pa će gosti pored korišćenja navedenog sadržaja moći da se bave i sportskim ribolovom.

Olivera ističe da imaju veliki problem sa zadnjom trasom puta koji vodi do Sisevca.

- Ona je dužine od nekih 4 km i taj deo je samo nasipan lomljenim asfaltom. Ne znamo kada će biti u planu njegovo proširivanje i asfaltiranje. Do sada smo kucali na mnoga vrata i pitali kakvi su planovi u vezi sa popravkom puta ali nas niko nije udostojio pažnje i odgovora tako da je ostalo samo da se nadamo da će neko od nadležnih da uvidi koliko je to veliki problem za Sisevac i za dalji razvoj turizma - istakla je.

Podvlači i da imaju problem i sa radnom snagom.

- Mladi odlaze u inostranstvo, neće da rade za 400-500 evra, nego idu u Hrvatsku da rade za više tokom sezone. Međutim, ne shvataju da je to samo sezonski posao i nema posla tokom cele godine. Prosek godina naših konobara je 60 - priča naša sagovornica.

Sisevac terme nalaze se 21 km od auto-puta i u blizini srednjovekovnog manastira Ravanica. U okviru kompleksa već postoje bazen sa termalnom vodom, restoran, prirodno okruženje za decu, veštačko jezero, izletište, reka Crnica i ribnjaci.

Izvor: eKapija

Comments (0)

Connected news

Hospitality
Svetski poznata hotelska grupacija koja uspešno posluje i u Srbiji ulazi na zahtevno tržište Saudijske Arabije
18. April 2024
Jedna od vodećih svetskih hotelskih grupacija, Karisma Hotels & Resorts, koja je nedavno...
Hospitality
Izabran novi Upravni odbor HORES-a
05. April 2024
U hotelu „Hyatt Regency Belgrade“, u četvrtak, 4. aprila 2024. godine, održana je...
Hospitality
53. Skupština HORES-a zakazana za 4. april u hotelu Hyatt
03. April 2024
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede HORES održaće 53. Skupštinu 4....
Hospitality
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. March 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...