Kinezi kupuju hotele Lovec i Kompas na Bledu?

25. March 2019
Kinezi kupuju hotele Lovec i Kompas na Bledu?

Hoteli Lovec i Kompas na Bledu, u vlasništvu kompanije Best Western Premier Hotel Slon, uskoro će dobiti novog vlasnika, a kupci su Kinezi, piše hrvatski Poslovni dnevnik, prenosi Tanjug.

List navodi, pozivajući se na slovenački list Fajnens (Finance) da se time nastavlja prodaja hotela u tom elitnom slovenačkom turističkom odredištu.

Kako se navodi, hotel Lovec, smešten u samom centru Bleda, gostima nudi 52 sobe i osam apartmana, kongresnu dvoranu kapaciteta 140 osoba, dok hotel Kompas, koji se nalazi preko puta Loveca, ima 95 soba sa 158 kreveta.

Kompanija Kompas hoteli Bled koja upravlja sa ova dva hotela u 2017. godini ostvarila je samo 5,5 miliona evra prihoda i 206.000 evra dobiti.

U poslednje dve godine nekoliko hotela u Bledu dobilo je nove vlasnike, poput vile Prešeren, hotel Ribno, hotel Krim, hostel u vili Viktorija, hotel Jelovica.

Iako su prošle godine najviše nekretnina na Bledu kupili slovenački građani, koji su postali vlasnici kuća, stanova, bivših poljoprivrednih objekata i poljoprivrednog zemljišta, među najvećim kupcima mogu se pronaći i stranci - tri državljana Kine, jedan Bugarin i jedan Nemac, piše list.

Kineski investitor kupio je preko slovenačke kompanije kuću na Mladinskoj cesti 3 u blizini zdravstvenog centra Bled, a vrednost ugovora je 909.000 evra, što je bila treća najveća transakcija u prošloj godini.

Drugi kineski investitor kupio je kuću za 380.000 evra u blizini Selske ceste, dok je treći dao 300.000 evra za kuću na Rečiškoj cesti.

Borut Kordež, iz agencije za nekretnine Makler Bled, kaže da nije moguće govoriti o nekoj navali Kineza poput onoga što se događa na jugu Italije i u Srbiji, ali za sada ne toliko brojni kineski kupci mogu biti znak da će se pojaviti i drugi.

Izvor: Tanjug

Comments (0)

Connected news

Hospitality
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. March 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...
Hospitality
Objavljen poziv za nominacije za priznanje “Ambasadori dobre usluge”
22. February 2024
Asocijacija “Ambasadori dobre usluge” poziva sve hotelijere iz Srbije - učesnike 2....
Hospitality
Ponuđen na prodaju hotel Jugoslavija
21. February 2024
Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila je prodaju kompanije Danube Riverside kao...
Hospitality
Otvoren Radisson RED Hotel u Beogradu
19. February 2024
U sredu, 14. februara u srcu Beograda otvoren je novi premum,  lifestyle  hotel,...