Katarska kompanija gradi luksuzni turistički kompleks kod Tivta

01. December 2018
Katarska kompanija gradi luksuzni turistički kompleks kod Tivta

Katarska kompanija Qatari Diar izgradiće u zaleđu uvale Pržna u Krtolima kod Tivta ekskluzivni turistički kompleks, vredan 270 miliona evra. Ovo je najavljeno na sastanku crnogorskog predsednika Vlade Duška Markovića sa predstavnicima te kompanije, na čelu sa izvršnim direktorom Abdulom Bin Hamadom Alatijahom.

 
Iz Vlade su saopštili da je kompanija deo katarskog državnog investicionog fonda i sa svoje tri podružnice raspoređene na tri kontinenta trenutno vodi 60 razvojnih projekata vrednosti više od 35 milijardi dolara u 24 zemlje širom sveta. Od 2010. godine vlasnici su 270.000 kvadrata zemljišta u zaleđu uvale Pržna.
 
- Naglasili su svoju posvećenost realizaciji ove investicije, za koju već imaju iskazano interesovanje hotelskog lanca Four Seasons, kao operatera budućeg rizorta - navode u Vladi.
 
Marković je kazao da se u Crnoj Gori trenutno realizuju razvojni projekti vredni više od 4 milijarde evra, kao i da je jedna od strateških politika Vlade dodatno unapređenje investicionog ambijenta.
 
On je istakao i da su u Crnoj Gori vrata otvorena svim kredibilnim investitorima od kojih se ne očekuje samo novac, već i prenošenje iskustava u poslovanju i upravljanju. Izrazio je i zadovoljstvo najavom započinjanja ovog razvojnog projekta i dao uverenje da će ovakvi projekti uvek nailaziti na punu podršku države, navodi se u saopštenju Vlade Crne Gore.
 
Comments (0)

Connected news

Hospitality
Objavljen poziv za nominacije za priznanje “Ambasadori dobre usluge”
22. February 2024
Asocijacija “Ambasadori dobre usluge” poziva sve hotelijere iz Srbije - učesnike 2....
Hospitality
Ponuđen na prodaju hotel Jugoslavija
21. February 2024
Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila je prodaju kompanije Danube Riverside kao...
Hospitality
Otvoren Radisson RED Hotel u Beogradu
19. February 2024
U sredu, 14. februara u srcu Beograda otvoren je novi premum,  lifestyle  hotel,...
Hospitality
Hotelijeri zainteresovani za dualno obrazovanje
24. January 2024
Na Zlatiboru je održan radni sastanak u okviru projekta „Razvoj dualnog stručnog...