Ima se, može se: Noćenje na privatnom ostrvu Waldorf Astoria Ithaafushi - 80.000 dolara!

20. January 2021
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Na Maldivima je izgrađeno odmaralište - privatno ostrvo Valdorf Astoria Ithaafushi, gde jedno noćenje košta čak 80.000 dolara.

Maldivi su izuzetno popularna turistička destinacija koju čini 1.200 malih ostrva i odmarališta na njima su uglavnom privatna. Na svakom ostrvu postoji po jedno odmaralište, a neka od njih mogu zadovoljiti potrebe izuzetno zahtevnih posetilaca.

Jedno od takvih odmarališta je Valdorf Astoria Ithaafushi koje je otvoreno ove nedelje. Prostire se na 32.000 kvadratnih metara i kao takvo je najveće odmaralište, privatno ostrvo na Maldivima. Jedno noćenje na ovom ostrvu može koštati i do 80.000 dolara.

Predviđen je za smeštaj 24 gostiju u tri objekta. To su vile sa bazenima i direktnim pristupom plaži. Arhitektura prostora opisana je kao "duhovita i istovremeno moderna. Šarm kojem se ne može oduprijeti". Svaki gost ima svoj lični tim ljudi koji ih uslužuju.

"Prostor je dizajniran da zadovolji najprobirljivije posetioce. Ostrvo je odraz ekskluzivnosti i nalazi se na jednom od najinspirativnijih mesta na svetu. Predani tim pruža svaku uslugu", rekao je Nils-Arne Schroeder iz kompanije Valdorf Astoria kao partner kompanije Hilton Asia Pacific.

Ostrvo je lako dostupno sa međunarodnog aerodroma u glavnom gradu Male. Gosti se mogu provozati jednom od šest jahti odmarališta, koja traje 40 minuta. Za one koji žele da uživaju u neverovatnom pogledu na raspolaganju je hidroavion koji treba 15 minuta da leti do ostrva.

Što se tiče ishrane, gostima je na raspolaganju kulinarski tim koji hranu može pripremiti prema različitim željama. Naravno, moguće je uživati u vodenim sportovima, ronjenju i jahti. Tretmani u vellness centru takođe su prilagodljivi potrebama posetilaca. Tu su i prostor za meditaciju i jogu, kao i poseban dečji bazen i prostor za igru.

Maldivi su ponovo otvoreni za turiste iz celog sveta od 15. jula prošle godine. Većina njih ne mora da ode u karantin po dolasku, ali mora se predstaviti negativni PCR test na koronavirus urađen najkasnije 96 sati pre polaska. Na njemu mora biti jasno naveden naziv i adresa laboratorije, kao i datum uzorkovanja.

Međutim, Maldivi su takođe teško pogođeni pandemijom koronavirusa, baš kao i većina zemalja koje se oslanjaju na turizam. Prema Svetskoj banci, turizam čini dve trećine ukupnog BDP-a zemlje.

Maldivi su doživeli turistički procvat 2019. godine kada se broj poseta povećao za 14,7 odsto, a ukupan broj je bio rekordnih 1,7 miliona. Poseta je iz godine u godinu rasla. Vlasti su se nadale da će 2020. broj poseta biti dva miliona.

U izjavi prošlog maja, ministar turizma Ali Vaheed opisao je uticaj pandemije kao "razorniji od cunamija 2004. godine i recesije 2008. godine", izvestio je CNN.


Izvor: Klix.ba

Comments (0)

Connected news

Hospitality
Svetski poznata hotelska grupacija koja uspešno posluje i u Srbiji ulazi na zahtevno tržište Saudijske Arabije
18. April 2024
Jedna od vodećih svetskih hotelskih grupacija, Karisma Hotels & Resorts, koja je nedavno...
Hospitality
Izabran novi Upravni odbor HORES-a
05. April 2024
U hotelu „Hyatt Regency Belgrade“, u četvrtak, 4. aprila 2024. godine, održana je...
Hospitality
53. Skupština HORES-a zakazana za 4. april u hotelu Hyatt
03. April 2024
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede HORES održaće 53. Skupštinu 4....
Hospitality
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. March 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...