Hotelske ikone: PUENTE ROMANO BEACH RESORT

07. June 2021
Arhiva: Puente Romano
Arhiva: Puente Romano
Arhiva: Puente Romano
Arhiva: Puente Romano
Arhiva: Puente Romano
Arhiva: Puente Romano
Arhiva: Puente Romano
Arhiva: Puente Romano
Arhiva: Puente Romano
Arhiva: Puente Romano
Arhiva: Puente Romano
Arhiva: Puente Romano

 Španija. Andaluzija, Kosta del Sol, Marbelja, Hotel Puento Romano. „Six Senses Spa“!

Najzanimljiviji deo Marbelje je 6 km duga tzv. „Zlatna milja“, koja počinje sa zapadne strane grada i ide do marine Porto Banjus. Ova milja čuva najluksuznije hotele i odmarališta s pet zvezdica, s pogledom na more i planine: palatu kralja Fahda( za koga se priča da je imao običaj da sa svojom družinom potroši čak 5 miliona evra na dan!), hotel Marbella Club i, najzad, hotel Punto Romano sa „Six Senses Spa“, član grupacije Leading Hotels of the World. Ime Puente Romano(Rimski most) dobio je po još uvek postojećem malom rimskom mostu iz prvog veka naše ere. 

Hotel Puento Romano otvoren je 1969. godine i danas se smatra jednim od najoriginalnijih hotela u okruženju zahvaljujući dizajnu andaluzijskog sela. Godine 2015. obogaćen je danas poznatim „Six Senses Spa“, što ga čini življim, aktuelnijim i neizmerno poželjnim mestom za odmor i opuštanje u bajkovitim uslovima.
 
Enterijerista Endrju Martin zamislio je beličastu građevinu sa 219 soba i apartmana, sedam restorana od kojih „La Plaza“ nosi dve Mišelin zvezdice zahvaljujući glavnom kuvaru Daniju Garsiji. U „Petit Sea Grill“ na obali mora uživa se u tapasu; u egzotici japanske gastronomije može se uživati u restoranu „Nobu“ i njegovim delicijama kao što su miso od bakalara, temur i kraljevske kozice i maki avokado... Sve to zaliveno čuvenim andaluzijskim vinom.
 
Za vrhunsko uživanje, ipak, „Six Sences Spa“
Želite li specijalnu masažu, piling, velnes konsultacije, kozmetički tretman na stolovima pored Sredozemnog mora ili brčkanje u unutrašnjem bazenu s hladnim uranjanjem? Elegantni lučni stubovi otkrivaju mavarsku arhitekturu, stvarajući razigranu šaru svetlosti koja prodire u bazen s plavim pločicama.  Želite li parnu sobu, saunu, tuševe s hladnom i tolpom vodom i zagrejane ležaljke; časove joge, Pilates, trbušni ples, vežbanje u teretani, jahanje, golf ili uživanje u vodenim sportovima - na pravom ste mestu? Svratite u „Six Senses Spa“!
 
U „Six Senses Spa“ stručni terapeuti, koristeći neinvazivne metode zdravstvenog skrininga, određuju na koja područja klijenti, tokom svoje posete, treba da se fokusiraju. Bez obzira na koji se tretman odluče, tretman lica ili specijalnu masažu, otkriće da oni odražavaju filozofiju banje koja ostaje verna lokalnoj zajednici i okruženju. Tretmani se temelje na homeopatskoj i biljnoj medicini. Ovaj način tretiranja kože osnovala je, još pre 30 godina Margo Marone, farmaceutkinja specijalizovana za biljnu medicinu. Ona koristi prirodne ekstrakte i farmaceutske sastojke u dozama koje daju ozbiljne rezultate u održavanju  zdrave i blistave kože. 
 
U šest tretmana koja gost može dobiti u „Six Senses Spa“ najzanimljiviji je onaj s pravim dijamantom! Kod ovog tretmana, pod nazivom Hydra-diamond Exfoliation Facial, prvo se isčetka suva koža a zatim snažno dijamantom gladi kako bi ovaj dragi kamen odstranio mrtvu kožu.
 
Brendovi koji se koriste u „Six Senses Spa“su : Six Senses, Evason, Six Senses Spa i Raison d’Etre. Oni se proizvode u „The Organic Pharmacy“, kompaniji koja je vlasništvo gospođe Marone, s nebrojanim svetskim nagradama zahvaljujući čijim inovacijama ova banja živi zdrav život pun uživanja!
 
Jelena Kaličanin
www.puenteromano.com
 
Comments (0)

Connected news

Hospitality
Otkrivamo: Uskoro novi hotel u Vrnjačkoj Banji – luksuzni hotel PARK, još jedan biser u lancu A hotela
24. June 2021
 Samo što nije otvoren a već se o njemu priča! Za one koji još uvek ne...
Hospitality
Miloš Ristić, šef kuhinje hotela Ramonda: Gastronomska raskoš letnjeg menija, punog bestselera
22. June 2021
U podnožju mistične planine Rtanj, kroz koju milenijumima protiče neka čudesna, moćna...
Hospitality
Open Day za novi hotel u Beogradu: Hotel Indigo Belgrade
22. June 2021
Hotel Indigo Belgrade , u sastavu hotelske porodice Delta, smešten u samom srcu grada, u...
Hospitality
10 stvari koje nikako ne treba propustiti u hotelu Kempinski Palace Portorož
07. June 2021
Hotel Palace Kempinski Portorož ponovo je otvoren 3. juna. Predstavljamo vam listu želja za...