Hoteli i ugostiteljski objekti radiće tokom zimske sezone uz striktnu kontrolu

18. December 2020
Ilustracija, foto: Pixabay
Ilustracija, foto: Pixabay

Hoteli i ugostiteljski objekti će raditi tokom zimske sezone, jer je to neophodno za oporavak sektora, ali uz stroge kontrole primene mera, saopšteno je posle sastanka resorne ministarke sa predstavnicima turističkog sektora.

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić i predstavnici ugostiteljskog i hotelijerskog sektora, turističkih organizacija i lokalnih samouprava, saglasili su se da je za oporavak sektora značajno da radi tokom zimske turističke sezone, ali da je prioritet očuvanje zdravlja ljudi, saopšteno je iz ministarstva.

Matić je rekla da će biti pojačan inspekcijski nadzor i da će se u hotelima i ugostiteljskim objektima sprovoditi stroga kontrola primene epidemioloških mera koje je doneo i koje će donositi Krizni štab, u odnosu na epidemiološku situaciju.

“Poštovanje propisanih mera koje uključuje i angažovanje zaposlenih, njihovo usmeravanje i upozoravanje gostiju, preduslov je za dalji nesmetani rad, i u tom smislu neophodno je uključivanje svih privrednika, ali i lokalnih samouprava i turističkih organizacija u kontrolu primene mera i zaštitu građana”, rekla je Matić.

Sastanku su prisustvovali i direktor HORES Georgi Genov, direktor JP Skijališta Srbije Dejan Ćika, direktor JP Stara planina Goran Кaradžić, predsednik UO hotelijera Aleksandar Vasilijević, sekretar za turizam PКS Tijana Maljković, kao i predstavnici opština, direktori turističkih organizacija i hotela iz Raške, Brusa, Zlatibora, Vrnjačke Banje, Кopaonika.



Izvor: Beta/ BIZlife

Comments (0)

Connected news

Hospitality
Svetski poznata hotelska grupacija koja uspešno posluje i u Srbiji ulazi na zahtevno tržište Saudijske Arabije
18. April 2024
Jedna od vodećih svetskih hotelskih grupacija, Karisma Hotels & Resorts, koja je nedavno...
Hospitality
Izabran novi Upravni odbor HORES-a
05. April 2024
U hotelu „Hyatt Regency Belgrade“, u četvrtak, 4. aprila 2024. godine, održana je...
Hospitality
53. Skupština HORES-a zakazana za 4. april u hotelu Hyatt
03. April 2024
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede HORES održaće 53. Skupštinu 4....
Hospitality
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. March 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...