Hotel VICEROY KOPAONIK SRBIJA pokrenuo aktivaciju „For the love of forest“

28. September 2021
Poklon NP Kopaonik hotelu VKS - sadnja smrče
Poklon NP Kopaonik hotelu VKS - sadnja smrče

Prema godišnjem planu Nacionalnog parka Kopaonik, u toku sledeće godine predviđena je sadnja 20.000 stabala na određenim lokacijama. Kao znak podrške u realizaciji ekoloških aktivnosti, Viceroy Kopaonik Srbija se pridružuje aktivnostima čiji je cilj zaštita biodiverziteta na planini

Nacionalni park Kopaonik predstavlja jednu od najlepših destinacija ne samo u Srbiji, već i na Balkanu, koja privlači domaće i regionalne posetioce željne avantura i opuštajućeg odmora tokom cele godine. Zbog povećanog broja gostiju, smeštaja i ski staza, Nacionalni park nastoji da održi i zaštiti raznolikost biljnog i životinjskog sveta na planini. Tokom sledeće godine, planirana je sadnja 20.000 stabala s ciljem da se pošume osiromašena područja na površini od 50.000 m2.
 
Kontinuirane akcije sadnje drveća izuzetno su značajne, jer se tako utiče na smanjenje emisije ugljen–dioksida i podstiče oporavak prirodnog okruženja. Prvi „ski in, ski out“ rizort sa 5 zvezdica u Srbiji - Viceroy Kopaonik, prepoznao je ovakvu vrstu potrebe i pokrenuo aktivaciju „For the love of the forest“, zahvaljujući kojoj će i svi gosti hotela imati priliku da doprinesu očuvanju životne sredine. Za svaku rezervaciju koja uključuje najmanje 3 noćenja, biće posađeno po jedno drvo. Na taj način, svi budući posetioci mogu postati deo ove zajedničke akcije usmerene na razvoj šuma i eko-raznolikosti dok uživaju u odmoru, uz dodatni poklon od 100 evra kredita za usluge po želji u The Spa by Viceroy.
__________________
 
REZERVIŠITE SVOJ BORAVAK I DOPRINESITE ŠUMAMA KOPAONIKA
“For the love of the forest” ponuda uključuje:
•1 zasađeno drvo na području NP Kopaonik
•100 EUR kredita u The Spa by Viceroy (po boravku)
•Doručak
•Besplatno korišćenje fitnes teretane i otvorenog bazena
•Wi-Fi
_____________________
 
Osim organizovanja aktivacije „For the love of the forest“, samom izgradnjom na mestu gde se prethodno nalazila nekorišćena zgrada i simboličnom sadnjom smrče sa predstavnicima Nacionalnog parka koja je obeležila njegovo otvaranje, Viceroy Kopaonik podstiče očuvanje „Planine Sunca” i odgovara na njene prioritetne potrebe.
Dok istovremeno pružaju doprinos razvijanju planine, svi posetioci će imati priliku da se odmore u prostranim sobama i započnu nezaboravno gastronomsko putovanje u restoranu Mountain Kitchen i Pique ski baru. Odabirom iskustva sa 5 zvezdica, imaće priliku da se prepuste jedinstvenim wellness sadržajima u sveobuhvatnom spa centru hotela – The Spa by Viceroy. Jedinstvenu uslugu i pogodnosti, kao i autentične lokalne programe koji će biti u ponudi, potvrđuje i činjenica da su gostima na raspolaganju tri prostrane sale za sastanke, idealne za organizovanje team building-a i poslovne dogovore, đakuzi na otvorenom, skijašnica i dečji klub Generation V.
 
Rezervišite svoj boravak na vreme i doprinesite šumama Kopaonika, kako biste i ubuduće nastavili da uživate u svežem vazduhu i pejzažima koji oduzimaju dah, kao i predelima sa velikim brojem četinara po kojima je Srebrna planina prepoznatljiva!
 
 

 

Comments (0)

Connected news

Hospitality
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. March 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...
Hospitality
Objavljen poziv za nominacije za priznanje “Ambasadori dobre usluge”
22. February 2024
Asocijacija “Ambasadori dobre usluge” poziva sve hotelijere iz Srbije - učesnike 2....
Hospitality
Ponuđen na prodaju hotel Jugoslavija
21. February 2024
Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila je prodaju kompanije Danube Riverside kao...
Hospitality
Otvoren Radisson RED Hotel u Beogradu
19. February 2024
U sredu, 14. februara u srcu Beograda otvoren je novi premum,  lifestyle  hotel,...