Hotel u kojem leče nesanicu

21. March 2017
Hotel u kojem leče nesanicu

Samo oni koji pate od insomnije znaju koliko je to iscrpljujuće. Zato je za njih napravljen poseban hotel u kojem im pomažu da prevaziđu ovaj problem.

Londonski "Korintija" hotel je prvi u Velikoj Britaniji u kojem rade neuronaučnici. Dr Tara Sort osnovala je prvi hotel sa "pet zvezdica za mozak".

Gosti ovog hotela mogu da uživaju u masažama, meditaciji, zdravoj hrani i raznim drugim stvarima koje će im pomoći da se opuste i zaspe.

S obzirom na to da je namenjen onima koji pate od nesanice, gosti mogu da biraju jastuke kakve žele.

"Korintija" hotel je uređen tako da oni koji u njemu borave zaista mogu da se opuste - veliki kreveti u sobama, mnoštvo jastuka koje mogu da izaberu… a 24 sata im je na raspolaganju dr Sort koja im daje savete šta da rade da bi se izborili protiv nesanice.

Ona, inače, onima koje muči insomnija savetuje da na očima nose maske za spavanje, da navuku zavese i/ili roletne, kako bi su spavaćoj sobi bilo što mračnije. Takođe, savetuje da izbegavaju alkohol, kao i bilo kakve uređaje u sobi, jer svetlo ekrana ometa san.

Pored njenih saveta, gosti u hotelu jedu pažljivo odabranu hranu prema uputstvima doktorke, jer neke namirnice "razbuđuju" mozak i odlažu san.

Takođe, na raspolaganju su im takozvani "mokteli", odnosno, napici napravljeni od mešavine borovnica, kupina, kokosove vode i bademovog mleka.

Dr Sort savetuje svojim gostima da što više vremena provode napolju, na svežem vazduhu, kao i da više šetaju.

Dvosatne relaks masaže u ovom hotelu, za koje se koriste mešavine mirišljavih ulja, pomažu pri opuštanju i snižavaju nivo kortizola, hormona stresa.

Zatim sledi meditacija, a onda večera, gde su na meniju, između ostalog, losos jer sadrži dosta omega-3 masnih kiselina koje su važne za mozak, bademi koji su bogati magnezijumom, kao i borovnice, limun, spanać...

Ako se pitate zašto je ovaj hotel tako poseban, dr Tara svoje goste tamo uči kako da se opuste, "napune baterije" i posvete vreme sebi. Da, to deluje malo snobovski, ali činjenica je da sve više ljudi ima upravo ove probleme zbog tempa kojim žive.

Izvor: Mondo
 

Comments (0)

Connected news

Hospitality
Svetski poznata hotelska grupacija koja uspešno posluje i u Srbiji ulazi na zahtevno tržište Saudijske Arabije
18. April 2024
Jedna od vodećih svetskih hotelskih grupacija, Karisma Hotels & Resorts, koja je nedavno...
Hospitality
Izabran novi Upravni odbor HORES-a
05. April 2024
U hotelu „Hyatt Regency Belgrade“, u četvrtak, 4. aprila 2024. godine, održana je...
Hospitality
53. Skupština HORES-a zakazana za 4. april u hotelu Hyatt
03. April 2024
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede HORES održaće 53. Skupštinu 4....
Hospitality
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. March 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...