Hotel sastavljen od transportnih kontejnera

27. July 2017
Hotel sastavljen od transportnih kontejnera
Hotel sastavljen od transportnih kontejnera
Hotel sastavljen od transportnih kontejnera
Hotel sastavljen od transportnih kontejnera
Hotel sastavljen od transportnih kontejnera
Hotel sastavljen od transportnih kontejnera

Novi hotel sa 220 spavaćih soba „Holiday Inn Express“ sastavljen je od delova, tj. čeličnih transportnih kontejnera izgrađenih van samog mesta gradnje. Projekat je Tejlora Čepmena i nalazi se na mančesterskom Trafford City-ju.

Hotel, koji se nalazi pored „EventCity“ u Mančesteru  na površini od 1,75 hektara, zajednički je projekat firmi "Topland", "Marick" i "Mill Lane Estates" i prvi je „Holiday Inn Express - Generation 4“ u Velikoj Britaniji koji se gradi korišćenjem modularne konstrukcije.

Modularna gradnja je metoda izgradnje izvan samog gradilišta, gde se veliki delovi zgrade konstruišu kao serija odvojenih modula u kontrolisanom okruženju - obično u fabričkim postrojenjima ili velikim proizvodnim skladišnim prostorima. Pojedinačni moduli se zatim prevoze do mesta gde se uklapaju kako bi se stvorila i kompletirala zgrada.

Svih 220 soba izgrađene su van lokacije hotela od namenski izrađenih transportnih čeličnih kontejnera. Oni su kompletno opremljeni nameštajem, instalacijama i ostalom opremom, uključujući tepihe, zavese, tapete i prozore u punoj visini.

Posle dostavljanja ovih kontejnera na samo mesto podizanja hotela, 125 modula je pojedinačno postavljeno na ugrađenu bazu, što znači da je svih 220 soba za goste instalirano u roku od četiri nedelje. Moduli su stigli na lokaciju sredinom novembra 2016. godine i bili su postavljeni do decembra 2016. godine.

Svaki modul sadržao je dve potpuno opremljene sobe za goste sa svim pratećim instalacijama i osvetljenjem. Sobe su tako orijentisane da se unutar svakog modula ogledaju jedna u drugu preko dela hodnika.

Spoljni talasasti čelični završni sloj svakog transportnog kontejnera sadrži sloj za kontrolu pare koji omogućava zgradi da postigne vodonepropusnost u kratkom vremenskom periodu. Nakon toga se pristupa spoljnom pokrivanju korišćenjem prefabrikovane obloge i jednoslojnih krovnih sistema.

Izvor: gradjevinarstvo.rs

Comments (0)

Connected news

Hospitality
Svetski poznata hotelska grupacija koja uspešno posluje i u Srbiji ulazi na zahtevno tržište Saudijske Arabije
18. April 2024
Jedna od vodećih svetskih hotelskih grupacija, Karisma Hotels & Resorts, koja je nedavno...
Hospitality
Izabran novi Upravni odbor HORES-a
05. April 2024
U hotelu „Hyatt Regency Belgrade“, u četvrtak, 4. aprila 2024. godine, održana je...
Hospitality
53. Skupština HORES-a zakazana za 4. april u hotelu Hyatt
03. April 2024
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede HORES održaće 53. Skupštinu 4....
Hospitality
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. March 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...