Hotel Park u Nišu u završnoj fazi rekonstrukcije

02. March 2020

Parterno uređenje hotela "Park" i uređenje centralnog gradskog parka biće završeno do kraja marta. Rekonstrukcija hotela se nalazi u završnoj fazi, a budući da se u neposrednoj blizini rekonstruišu gradski park i trg, dinamika radova na obe strane se usklađuje i sinhronizuje.

- Uklapamo se jer zavisimo jedni od drugih. Bez obzira što je hotel privatno vlasništvo, gledamo da napravimo sinergiju između grada i hotela. Budući da se ovde još odvija teški saobraćaj, planirano popločavanje behaton pločama i rehabilitaciju ulice 7. jula usklađujemo sa dinamikom njihovih radova, kako ne bismo smetali jedni drugima - kažu u Direkciji za izgradnju grada Niša.

Po završetku svih radova grad će dobiti reprezentativan hotel sa više od 70 smeštajnih jedinica različitih tipova, više konferencijskih sala, spa i wellness centar, salu za balove i ostale sadržaje koji podrazumevaju kategorizaciju hotela sa pet zvezdica. Kompletnu sliku upotpuniće veliki parking prostor u dva nivoa, kapaciteta od 170 vozila.

- Želimo da Park, pored najsavremenijih prostora, ima i svoj etno kutak, a da na terasi koja je okrenuta gradskom parku, oživimo matinee iz onih lepših vremena kojih se sećamo - kazao je Andrija Radojčić vlasnik Raavex group, nakon kupovine hotela, decembra 2014. godine.

Pre početka rekonstrukcije objekat je bio u katastrofalnom stanju, a od 2015. godine do danas urađena je kompletna adaptacija zgrade, eksterijera i enterijera.

Izvor: Niške vesti

Comments (0)

Connected news

Hospitality
Svetski poznata hotelska grupacija koja uspešno posluje i u Srbiji ulazi na zahtevno tržište Saudijske Arabije
18. April 2024
Jedna od vodećih svetskih hotelskih grupacija, Karisma Hotels & Resorts, koja je nedavno...
Hospitality
Izabran novi Upravni odbor HORES-a
05. April 2024
U hotelu „Hyatt Regency Belgrade“, u četvrtak, 4. aprila 2024. godine, održana je...
Hospitality
53. Skupština HORES-a zakazana za 4. april u hotelu Hyatt
03. April 2024
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede HORES održaće 53. Skupštinu 4....
Hospitality
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. March 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...