Hotel Palisad dobija grandiozni wellness centar i kongresnu halu

04. August 2017
Hotel Palisad dobija grandiozni wellness centar i kongresnu halu
Hotel Palisad dobija grandiozni wellness centar i kongresnu halu
Hotel Palisad dobija grandiozni wellness centar i kongresnu halu
Hotel Palisad dobija grandiozni wellness centar i kongresnu halu
Hotel Palisad dobija grandiozni wellness centar i kongresnu halu
Hotel Palisad dobija grandiozni wellness centar i kongresnu halu

Nakon kompletnog renoviranja, koje je počelo 2010. godine i odvijalo se u fazama, zlatiborski hotel „Palisad“ bi u skorije vreme trebalo da dobije gabaritni wellness & spa centar nalik onom u slovenačkim „Termama Olimia“, a u planu je i izgradnja velikog kongresnog centra, kao i novih smeštajnih jedinica koje će funkcionisati po kondo sistemu.

Hotel „Palisad“ je tokom svoje pedesetogodišnje istorije ugostio brojne poznate ličnosti, a čuven je i po bogatoj kolekciji skulptura i slika, uključujući i vrednu zbirku kapitalnih dela srpske umetnosti 20. veka, koja sadrži likovne radove Save Šumanovića, Stojana Aralice, Petra Lubarde, Uroša Predića, Nadežde Petrović, i mnogih drugih. Kako bi se u potpunosti prilagodio potrebama savremenog gosta, ovaj hotel u srcu Zlatibora kompletno je renoviran, te s ponosom nosi 4 zvezdice.

- Renoviranje je otpočelo 2010. godine i odvijalo se u fazama – saznajemo od direktora hotela Vojislava Janića. - Krenuli smo prvo sa starim blokom koji ima 90 soba, pa smo prešli na restoran, kuhinju, kotlarnicu, javne prostore, kongresni centar... Poslednja etapa u dosadašnjem renoviranju bila je potpuna rekonstrukcija A bloka, novih 106 soba, koje su definitivno među najlepšim u zlatiborskom regionu, a i šire. Ono što nam trenutno nedostaje da bismo zaokružili celu ponudu i da bismo bili prepoznatljivi na tržištu, ne samo u Srbiji, nego i u inostranstvu, jeste jedan ozbiljan wellness & spa centar – ističe direktor.

Još neviđeno na Zlatiboru

Kako "Turistički Svet" saznaje, idejno rešenje wellness & spa centra hotela „Palisad“ već je urađeno, a nakon dobijanja svih dozvola i odobrenja, očekuje se da njegova izgradnja počne krajem godine. Gabaritni wellness & spa centar prostiraće se na oko 6.000 kvm i imaće unikatne prateće sadržaje – veći broj bazena sa različitom temperaturom vode, saune, turska kupatila, prostorije za masažu...
  
- Wellness centar će se nalaziti između dva hotelska bloka, na mestu sadašnjeg parkinga hotela, kako bi gosti mogli lako da mu pristupe iz svojih soba, bez prolaska kroz javne prostorije. Svesni činjenice da je danas sve izmišljeno, obišli smo veliki broj wellness & spa centara, tražeći model po kom bismo mogli da gradimo naš. I u „Termama Olimia“ pronašli smo ideju za definisanje projektnog zadatka koji smo postavili pred arhitektu. Zlatibor je jedna od najposećenijih turističkih destinacija u Srbiji i može se slobodno reći da svima nama ova planina „dovodi goste“. No, naš cilj je da gostima ponudimo nešto zbog čega će namenski dolaziti kod nas, bez obzira na vremenske prilike i sezonu – ističe Janić, dodajući da su još pre dve godine uradili istražnu bušotinu, čiji bi resursi trebalo da se koriste za vodosnabdevanje hotela i wellness centra.

Kongresni centar i apartmani

Pre tri godine, hotel „Palisad“ je dobio i sopstveni sportski centar, zahvaljujući čemu je postao jedan od nosilaca sportskog turizma u regionu.

- Veliki broj fudbalskih ekipa gostuje kod nas, tako da želimo da im boravak na Zlatiboru upotpunimo i wellness sadržajima. Time ćemo ne samo povećati turistički promet, nego i obezbediti ljudima sa lokala nova radna mesta – kazuje direktor hotela „Palisad“, dok otkriva dalje namere:

- U planu je i izgradnja velikog kongresnog centra sa oko 1.000 mesta. Taj kongresni centar će, zapravo, biti jedna multifunkcionalna hala, koja će se koristiti za seminare, kongrese, ali i za bankete, svadbe, rođendane i razne druge prilike, kao i za potrebe sportista. Takođe, u narednom periodu planiramo da gradimo i nove smeštajne jedinice, po kondo sistemu. Vlasnici ovih apartmana moći će da koriste svoje smeštajne jedinice u određenom periodu tokom godine, a u ostalom periodu imaće priliku da ih ustupe nama na izdavanje, na osnovu čega će dobijati procenat od prihoda – rezimira Janić, koji očekuje da svi navedeni projekti budu realizovani u narednih tri do pet godina.

Comments (0)

Connected news

Hospitality
Objavljen poziv za nominacije za priznanje “Ambasadori dobre usluge”
22. February 2024
Asocijacija “Ambasadori dobre usluge” poziva sve hotelijere iz Srbije - učesnike 2....
Hospitality
Ponuđen na prodaju hotel Jugoslavija
21. February 2024
Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila je prodaju kompanije Danube Riverside kao...
Hospitality
Otvoren Radisson RED Hotel u Beogradu
19. February 2024
U sredu, 14. februara u srcu Beograda otvoren je novi premum,  lifestyle  hotel,...
Hospitality
Hotelijeri zainteresovani za dualno obrazovanje
24. January 2024
Na Zlatiboru je održan radni sastanak u okviru projekta „Razvoj dualnog stručnog...