Hotel Industrial 1853 u kompleksu nekadašnje Zastave - Spoj industrijskog nasleđa i savremenog luksuza

19. February 2020
Hotel Industrial 1853 u kompleksu nekadašnje Zastave - Spoj industrijskog nasleđa i savremenog luksuza

Luksuzni hotel Industrial 1853 više od godinu dana krasi grad na Lepenici. Već sam eksterijer - zgrada od crvene cigle nalik na stare fabrike, ukazuje na to da je arhitekta bio inspirisan industrijom.

Lociran u sklopu kompleksa nekadašnje Zastave, u jednoj od administrativnih zgrada, Industrial predstavlja deo starog industrijskog jezgra Kragujevca. Nalazi se u blizini muzeja Stara livnica, sa kojim čini sastavni deo zaštićenog istorijskog kulturnog dobra Knežev arsenal. I drugi deo imena hotela je simboličan - predstavlja godinu osnivanja Kneževog arsenala – 1853.

- Sa željom da se na originalan način sačuva autentičnost najstarije srpske industrije, za dizajn hotela inspiracija je pronađena u industrijskom nasleđu Kragujevca. Od ostalih hotela u Kragujevcu razlikuje nas specifičan industrijski interijer i eksterijer, kao i luksuzna opremljenost po kojoj smo prepoznatljivi. Projektant je Novak Kijac Architects - ističe za eKapiju Vukašin Dramlić, direktor hotela Industrial.

Hotel, čiji je investitor i vlasnik građevinska firma Sloga construction iz Kragujevca, prema rečima Dramlića namenjen je svima koji žele vrhunsku uslugu i luksuzan odmor.

Industrial, koji je otvoren krajem decembra 2018, raspolaže 21-om smeštajnom jedinicom, od kojih su 4 apartmani. Sobe karakteriše industrijski dizajn i autentičnost koja je zadržana kreativnom obnovom u uređenju enterijera, sa akcentom na udobnost i luksuz.

U sklopu hotela nalazi se konferencijska sala koja je multifunkcionalnog dizajna sa kompletnom opremom u svrhu organizovanja sastanaka, promocija, seminara, prezentacija i drugih poslovnih događaja.

- Najčešći posetioci našeg hotela donedavno su bili poslovni ljudi, ali otvaranjem Spa centra u okviru hotela dobili smo i novu grupu klijenata, a to su parovi i porodice koji dolaze da uživaju u našoj spa i wellnes zoni opuštanja. Hotel poseduje zonu opuštanja u predivnom spa centru u kojem goste očekuje opuštanje u bazenu čiji je jedan deo u vidu đakuzija sa hidromasažnim topovima - navodi Dramlić i dodaje da se leti Spa centar pretvara u otvorenu oazu mira.

U ponudi u okviru spa i wellnes zone su i sauna, hamam i veliki izbor masaža od strane profesionalnog osoblja.

Naš sagovornik ističe da je posebna pažnja posvećena restoranu i ponudi jela koja je sačinjena tako da može zadovoljiti sva gastronomska očekivanja gostiju, uživanjem u nacionalnoj i internacionalnoj kuhinji, kao i u à-la-carte specijalitetima.

- Na restoran se nadovezuje zastakljena bašta koja nadahnjuje čula svojim veličanstvenim ambijentom, a svojim kapacitetom pogodna je za proslave, rođendane i ostale radosne trenutke - kaže direktor hotela. 

On napominje da je gostima na raspolaganju prevoz od i do aerodroma, kao i organizovanje fakultativnih izleta i upoznavanja sa gradom kao i uživanje u prelepoj okolini srca Šumadije.

- Svakog meseca raste broj gostiju i noćenja u našem hotelu. S obzirom na to da je hotel nov, zadovoljni smo rezultatima koje postižemo i nadamo se daljem rastu - kaže Dramlić i dodaje da hotel Industrial po lokalnoj kategorizaciji ima 4 zvezdice, a najkasnije do kraja ove godine očekuje završetak republičke kategorizacije od strane Ministarstva turizma.

Izvor: eKapija

Comments (0)

Connected news

Hospitality
Objavljen poziv za nominacije za priznanje “Ambasadori dobre usluge”
22. February 2024
Asocijacija “Ambasadori dobre usluge” poziva sve hotelijere iz Srbije - učesnike 2....
Hospitality
Ponuđen na prodaju hotel Jugoslavija
21. February 2024
Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila je prodaju kompanije Danube Riverside kao...
Hospitality
Otvoren Radisson RED Hotel u Beogradu
19. February 2024
U sredu, 14. februara u srcu Beograda otvoren je novi premum,  lifestyle  hotel,...
Hospitality
Hotelijeri zainteresovani za dualno obrazovanje
24. January 2024
Na Zlatiboru je održan radni sastanak u okviru projekta „Razvoj dualnog stručnog...