Hotel "Staro zdanje" zvanično u vlasništvu opštine Aranđelovac

11. October 2019

Hotel „Staro zdanje” prešao je i zvanično u vlasništvo Opštine Aranđelovac potpisivanjem Ugovora o pribavljanju nepokretnosti u javnu svojinu Opštine Aranđelovac između kupca – aranđelovačke opštine i prodavca „Bukovička banja Stublina” d.o.o. iz Aranđelovca. Objekat je, kao što je ranije dogovoreno, opštini prodat po istovetnoj ceni po kojoj je i kupljen. Transakciji je prethodila skupštinska odluka, a ugovorom se opština Aranđelovac obavezala da od januara 2020. godine, u deset uzastopnih mesečnih rata, prodavcu isplati 61.900.713,74 dinara, kako bi opštinski budžet bio što manje opterećen.

Predstoji izrada projektno-tehničke dokumentacije za koju će biti potrebno između 15 i 20 miliona dinara, jer je u pitanju objekat čija je površina preko četiri i po hiljade kvadratnih metara.

Sredstva za obnovu građevine biće obezbeđena kroz projekte i biće potraživana od resornih ministarstava i Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, objašnjava Bojan Radović predsednik opštine Aranđelovac i dodaje da će sledeći korak posle rekonstrukcije biti stavljanje objekta pod najveći mogući nivo zaštite. Radović ističe da ohrabruje što će ubrzo biti izdata dozvola i za rekonstrukciju hotela „Šumadija”, koji je sada u privatnom vlasništvu. Skori početak radova na rekonstrukciji u postojećim gabaritima označiće sezonu radova u Parku Bukovičke banje.

Podsećamo da je početkom februara kupac nekadašnjih aranđelovačkih turističkih giganata „Stublina” d.o.o. ustupio opštini i Aranđelovčanima hotel „Staro zdanje” i objekat „Školjku”, u okviru kojeg se održava Smotra umetnosti „Mermer i zvuci”. Ostali objekti u Parku Bukovičke banje koji su u vlasništvu porodične kompanije Milojević, danas „Bukovička banja Stublina”, zadržaće staru namenu.

Jedno od najlepših ostvarenja arhitekture srpskog romantizma koje je u 19. veku po lepoti, značaju i veličini blistalo uz beogradska zdanja ima status kulturno-istorijskog spomenika, pod zaštitom je države i nije u upotrebi duže od decenije.

Izvor: Politika

Comments (0)

Connected news

Hospitality
Objavljen poziv za nominacije za priznanje “Ambasadori dobre usluge”
22. February 2024
Asocijacija “Ambasadori dobre usluge” poziva sve hotelijere iz Srbije - učesnike 2....
Hospitality
Ponuđen na prodaju hotel Jugoslavija
21. February 2024
Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila je prodaju kompanije Danube Riverside kao...
Hospitality
Otvoren Radisson RED Hotel u Beogradu
19. February 2024
U sredu, 14. februara u srcu Beograda otvoren je novi premum,  lifestyle  hotel,...
Hospitality
Hotelijeri zainteresovani za dualno obrazovanje
24. January 2024
Na Zlatiboru je održan radni sastanak u okviru projekta „Razvoj dualnog stručnog...