Hotel "Ozren" u Niškoj Banji konačno dobio novog vlasnika

10. February 2021
Ilustracija, foto: Pixabay
Ilustracija, foto: Pixabay

Hotel "Ozren" u Niškoj Banji, koji je poslednje goste imao pre dve decenije, dobio je novog vlasnika - kompaniju MAK International iz Niša, čija je pretežna delatnost proizvodnja i prerada mesa. Kako izveštavaju Južne vesti, javni izvršitelj Miljan Trajković potvrdio je da je ova firma kupila hotel po početnoj ceni od gotovo 70 miliona dinara, koja značajno niža od procenjene vrednosti hotela koja iznosi nešto više od 98 miliona dinara . On je rekao da se hotel našao na licitaciji zbog duga Poreskoj upravi.

Vlasnici kompanije MAK International iz Niša su, prema podacima iz Agenije za privredne registre, Aleksandra, Vesna i Stefan Mikić, kao i Milena Stevanović.

Podsetimo, hotel Ozren jedan je od nekoliko hotela koji su tokom privatizacije prodati “Srbija turistu”, čiji je vlasnik američki biznismen niškog porekla Srba Ilić, i od tada su njihova vrata zatvorena. Ilić je 2014. prodao Ozren i Partizan sopstvenoj firmi iz Rume, ali zbog neplaćanja poreza, Poreska uprava je oba hotela stavila pod hipoteku.

Tek 2019. godine Poreska uprava je stavila na licitaciju hotel po početnoj ceni od 198 miliona dinara, ali nije bilo zainteresovanih kupaca. Potom su raspisane još dve licitacije, ali bez uspeha.

Očekuje se da će novi vlasnici ovaj objekat vrlo brzo staviti u funkciju, što će, kako je izjavio Dušan Živković, predsednik Opštine Niška Banja, značajno doprineti poboljšanju smeštajnih kapaciteta i obezbediti nova radna mesta.

Comments (0)

Connected news

Hospitality
Svetski poznata hotelska grupacija koja uspešno posluje i u Srbiji ulazi na zahtevno tržište Saudijske Arabije
18. April 2024
Jedna od vodećih svetskih hotelskih grupacija, Karisma Hotels & Resorts, koja je nedavno...
Hospitality
Izabran novi Upravni odbor HORES-a
05. April 2024
U hotelu „Hyatt Regency Belgrade“, u četvrtak, 4. aprila 2024. godine, održana je...
Hospitality
53. Skupština HORES-a zakazana za 4. april u hotelu Hyatt
03. April 2024
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede HORES održaće 53. Skupštinu 4....
Hospitality
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. March 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...