Gradi se novi hotel u Vrnjačkoj Banji

02. October 2020
Ilustracija, foto: Pixabay
Ilustracija, foto: Pixabay

U Vrnjačkoj Banji, neposredno iznad zgrade restorana Borjak, u blizini gradskog otvorenog bazena u toku je izgradnja apart-hotela Borjak, površine 3.000m2 sa 63 smeštajne jedinice.

Investitor je preduzeće Avala Tim iz Zemuna, a projektant hotela je Arhitekt Pro iz Vrnjačke Banje, navodi se u novom u urbanističkom projektu (UP), čiji je cilj izrade izmena prethodno usvojenog.

Naime, kako stoji u dokumentaciji, tokom izvođenja radova došlo je do odstupanja od usvojenog rešenja. Izmena lokacijskih uslova i građevinske dozvole uslovljena je izradom novog urbanističkog projekta kojim bi se potvrdila usaglašenost novoprojektovanog rešenja sa parametrima u planskom dokumentu, te omogućavanje izmene lokacijskih uslova i građevinske dozvole za predmetni objekat.

- U odnosu na elemente bitne za utvrđivanje lokacijskih uslova, izmene prvobitnog rešenja se ne odnose na namenu objekta, kao ni na položaj na parceli i gabarit objekta, pristup parceli i način priključenja na infrastrukturu, koji se zadržavaju - navodi se.

Hotel je apartmanskog tipa, spratnosti Su+P+2+PS. U prvobitnom rešenju su dve poslednje etaže povučene, sa krovnim terasama. Izmenama je planirano da samo poslednja etaža bude povučena, uz zatvaranje dela krovnih terasa, usled čega se ukupna BRGP povećava sa 2.670 na 3.035 m2.

Broj smeštajnih jedinica, apartmana tipa "studio" sa sopstvenom kuhinjom., je povećan sa 44 na 63, što je dovelo do povećanja potrebnih kapaciteta kada je u pitanju električna energija, a broj priključaka na komunalnu infrastrukturu je nepromenjen.

Inače, na ovoj parceli, površine 2.166 m², prethodno su se nalazili objekti u funkciji turizma, vile Sava i Dunav, koje su porušene pre početka izgradnje hotela.
 

 

Izvor: eKapija

Comments (0)

Connected news

Hospitality
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. March 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...
Hospitality
Objavljen poziv za nominacije za priznanje “Ambasadori dobre usluge”
22. February 2024
Asocijacija “Ambasadori dobre usluge” poziva sve hotelijere iz Srbije - učesnike 2....
Hospitality
Ponuđen na prodaju hotel Jugoslavija
21. February 2024
Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila je prodaju kompanije Danube Riverside kao...
Hospitality
Otvoren Radisson RED Hotel u Beogradu
19. February 2024
U sredu, 14. februara u srcu Beograda otvoren je novi premum,  lifestyle  hotel,...