Goran Kovačević, GM hotela Viceroy Kopaonik Srbija: Snaga našeg brenda je u postavljaju novih standarda u turizmu i očuvanju životne sredine

30. September 2021
Goran Kovačević (foto arhiva Viceroy Kopaonik Srbija)
Goran Kovačević (foto arhiva Viceroy Kopaonik Srbija)
Čuveni američki ugostiteljski brend Viceroy Hotels & Resorts otvorio je pre tri meseca hotel na Kopaoniku, prvi rizort ovog brenda na evropskom kontinentu, a iz uprave hotela Viceroy Kopaonik ističu da su veoma zadovoljni letnjom sezonom, koja je odlično protekla.
 
Za zimu najavljuju novine za goste, a osim u investicije u turizam, okrenuti su i realizovanju različitih ekoloških aktivnosti i saradnji sa NP Kopaonik. O svemu ovome i planovima za budućnost razgovarali smo sa Goranom Kovačevićem, generalnim direktorom hotela Viceroy Kopaonik.
 
- Veoma smo zadovoljni dosadašnjim rezultatima i posećenošću, a posebno sam ponosan na naš uigran tim, koji u svakom segmentu pokazuje da smo mi u Viceroy-u, najpre i uvek domaćini. Na osnovu pozitivnih utisaka svih posetilaca koji su imali priliku da se upoznaju sa našim brendom tokom ovih letnjih meseci, siguran sam da će se rado vraćati u naš hotel tokom cele godine. Što se tiče perioda koji je pred nama, nezahvalno je davati bilo kakve prognoze, imajući u vidu trenutne uslove, ali mi se uveliko spremamo za predstojeću jesenju i zimsku sezonu, za koju već postoje dobre naznake da će biti uspešna, kao i da će svi kapaciteti biti popunjeni.
 
Da li su brojniji bili strani ili domaći gosti?
 
- Bilo je gostiju iz zemlje i inostranstva, s tim što su gosti iz Srbije dolazili u većem broju, što je bilo i očekivano s obzirom na lokaciju hotela, ali i na činjenicu da su na snazi određena ograničenja kada je reč o putovanjima, ali nadamo se da će se aktuelna situacija poboljšati u nekom narednom periodu. Svi naši gosti mogu biti potpuno sigurni i osećati se bezbedno kada je u pitanju preduzimanje restriktivnih mera, zahvaljujući primeni najviših međunarodnih zdravstvenih i sigurnosnih standarda u okviru Viceroy protokola o čistoći (Viceroy Promise of Cleanliness) uključujući i ustaljenu garanciju higijene i mogućnost fleksibilnog otkazivanja. Ono što je sigurno, Viceroy Kopaonik će nastaviti da pomera granice ugostiteljstva na našoj "Planini sunca", kreirajući novo poglavlje turizma u Srbiji i pružajući inovativne sadržaje, u kojima će uživati svi domaći i strani posetioci.
 
Šta je specifičnost hotela Viceroy Kopaonik?
 
- Kao i svaki u lancu luksuznih Viceroy objekata, i hotel na Kopaoniku odlikuju provokativan dizajn, intuitivna usluga i umetnički duh na koji je stavljen lokalni kulturni i gastronomski pečat. Kako je reč o prvom hotelu sa pet zvezdica na Kopaoniku, njegovo otvaranje je predstavljalo značajan zaokret u ponudi naše najpopularnije planinske destinacije i podiglo standarde ugostiteljstva u Srbiji. Ako se osvrnemo na svetsku mapu luksuznih Viceroy objekata, to su po pravilu ranije bile urbane metropole Amerike i egzotične destinacije poput onih u Latinskoj Americi i na Karibima. U tom smislu, odluka brenda Viceroy da poslovanje u ovom delu Evrope otpočne dolaskom u Srbiju, samo potvrđuje da su prirodne lepote i turistički potencijali naše zemlje prepoznati i cenjeni u svetu. Uz brojne avanturističke i relaksacione sadržaje, gastronomsko iskustvo koje se do sada nije doživelo na planini, jedinstven ambijent i dizajn, Kopaonik će biti još cenjeniji u narednim sezonama, jer otvara priliku za posetu turista iz inostranstva koji tragaju za avanturama života.
 
Osim u investicije u turizam, okrenuti ste i realizovanju različitih ekoloških aktivnosti i saradnji sa NP Kopaonik, koja je počela od samog otvaranja hotela, simboličnim sađenjem smrče ispred glavnog ulaza u hotel. Kako se sada odvija saradnja?
 
- Pomenuti gest dobrodošlice Viceroy brendu, istovremeno simboliše ekološke ciljeve saradnje hotela sa Nacionalnim parkom Kopaonik na polju turističkog razvoja najatraktivnije planinske destinacije u Srbiji. Nismo propustili priliku da već u ovoj sezoni otpočnemo s njihovom realizacijom, te je trenutno u toku sprovođenje projekta "For the love of the forest" koji će trajati do proleća 2022. Viceroy Kopaonik kao projektni partner će u ovom periodu za svaku rezervaciju zasaditi jedno drvo na obroncima Kopaonika. Na taj način svi posetioci bivaju uključeni u akciju pošumljavanja planine, dok uživaju u svojim danima odmora u našem hotelu.
 
Koji zajednički projekti sa NP Kopaonik su u planu?
 
- U planu su brojne aktivnosti na čijem osmišljavanju posvećeno radimo uz podršku Nacionalnog parka Kopaonik, u želji da podignemo ekološku svest posetilaca i očuvamo prirodne lepote planine koja nas toliko inspiriše. Želja nam je da kao odgovorni ugostitelji doprinesemo njihovoj ekspertskoj misiji i ostvarivanju ekoloških ciljeva koje prepoznaju kao prioritetne. To znači da ćemo se sigurno pozabaviti pitanjima očuvanja ekosistema planine, ali i daljim razvojem turističkih potencijala u skladu sa ekološkim standardima.
 
Kakvi su planovi hotela za zimsku sezonu?
 
- Gosti su se do sada uverili da dani odmora u Viceroy Kopaoniku predstavljaju novi nivo hedonizma, te ćemo nastojati da odgovorimo i prevaziđemo njihova očekivanja i u omiljenoj zimskoj sezoni. Već od prvih dana decembra biće dostupni posebni paketi usluga za korisnike ski resort-a i spa centra, a ništa manje spektakularna iznenađenja pripremili smo i za one kojima je prva asocijacija na zimsku idilu čaša kuvanog vina u ušuškanom ambijentu, s pogledom na najlepše planinske vrhove. Ako bih otkrio sve, onda ne bi bilo iznenađenje, zar ne? Zato radije svim zainteresovanima poručujem da očekuju zadovoljstva bez granica, i da ne propuste priliku da rezervišu svoju Viceroy Kopaonik avanturu putem zvaničnog sajta.
 
Hotel na Kopaoniku prvi je rizort brenda Viceroy Hotels & Resorts na evropskom kontinentu. Da li postoje planovi za investicije još negde u Srbiji ili regionu?
 
- Imajući u vidu da je turistička industrija suočena sa raznim izazovima u prethodne dve godine, zahvalni smo na prilici da budemo prva evropska destinacija na kojoj je otvoren hotel brenda Viceroy Hotels & Resorts, kao i na uspešnim rezultatima koje postižemo od samog početka. Bilo bi mi drago da Srbija i region budu bogatiji za još jedan Viceroy rizort u budućnosti, a ukoliko do toga dođe, javnost će biti obaveštena. Kada je reč o inostranim destinacijama, u vreme kada su ugostiteljski brendovi veoma oprezni u pogledu proširenja obima poslovanja, Viceroy je udvostručio svoja ulaganja u turizam. Trenutno se proširuju kapaciteti na internacionalnom tržištu, otvaranjem dva hotela u Vašingtonu prošle godine, kao i u Panami i Portugalu u narednim.
 

Izvor: eKapija.com  

Comments (0)

Connected news

Hospitality
Najavljen početak izgradnje Rehabilitacionog centra u Ovčar Banji
01. June 2023
Revitalizacija Ovčar Banje biće nastavljena ove godine, najavio je gradonačelnik Čačka...
Hospitality
Hyatt Regency Kotor Bay Resort najavljuje zvanično otvaranje 1. juna
25. May 2023
Kompanija Krolbay i hotelska grupa Hyatt Hotels Corporation najavljuju zvanično otvaranje...
Hospitality
Na Kopaoniku u planu novi hotel sa 4 zvezdice
17. May 2023
Opština Raška izložila je na rani javni uvid plan detaljne regulacije prostorne...
Hospitality
Zavirite u hotel koji pojmu luksuz daje novo značenje
16. May 2023
Šta danas definiše luksuz u ugostiteljstvu? Najkvalitetniji nameštaj,...