Egipćani žele vrnjački Merkur na Crvenom moru

28. July 2021
Foto: SB Merkur Vrnjačka Banja
Foto: SB Merkur Vrnjačka Banja

Visoka delegacija iz Egipta ozvaničila početak saradnje na transferu Merkurovog modela rada u rezortu Moussa Coast.

U prisustvu članova visoke egipatske delegacije, koju predvodi guverner Južnog Sinaja general major Khaled Foda Sadik,  sinoć su u rezidenciji Ambasade Egipta u Beogradu g. Hani Al Asal, direktor i vlasnik egipatskog konzorcijuma Misr Italija i dr Dejan Stanojević, direktor Merkura, potpisali Memorandum o razumevanju, kojim se stvaraju preduslovi za početak saradnje na prenosu Merkurovog know-how u  rehabilitacioni i wellness centar koji će biti izgrađen na Crvenom moru.  

“Potpisivanjem ovog dokumenta stvaraju se uslovi za blisku i plodnu saradnju Srbije i Egipta, u oblasti banjskog turizma”, izjavio je tom prilikom Nj. E. Amr Aljowaily, ambasador Egipta u Srbiji.
Pored članova egipatske delegacije večeri su prisustvovali predstavnici Ministarstva ekonomije Republike Srbije i JUTA-e, kao i g. Abdelakrim Agrabi i g. Miodrag Miljković, koji koordiniraju celokupni aranžman između Merkura i Misr Italije.

Naredni korak saradnje je poseta delegacije iz Merkura kompleksa Moussa Coast i Sharmen Shake, krajem oktobra ove godine, kako bi se na licu mesta upoznao sa potencijalima i raspoloživim kapacitetima u cilju buduće saradnje.

Misr Italija Holding je Holding kompanija osnovana 1981. godine, u vlasništvu je g. Hani Al Assal-a. Sastoji se od 12 ćerki-firmi koje pokrivaju sve oblasti kojima se kompanija bavi: građevinarstvo i operativa, investicije, finansijski menadžement, projektovanje i proizvodnja enterijera, proizvodnja nameštaja, razvoj turističkih destinacija, hotelski menadžment... Glavna delatnost je izgradnja i prodaja poslovnog, hotelsko-turističkog, prodajnog i stambenog prostora na prostoru Egipta i Srednjeg Istoka, na lokacijama: Cairo, Giza, Ras Sudr, Ain Sokhna, North Coast, New Capital & Mostakbal City.

Moussa Coast (MC) je projekat na Crvenom moru, započet 2000 godine. Nalazi se na lokaciji Ras Sudr, 25 km od tunela ispod Sueckog kanala i oko 130 km od Kaira (oko 2 sata putovanja), a do sada je izgrađena infrastruktura: ulazna kapija, prilazni put, ulice, vodovod, kanalizacija, struja... Od turističke infrastrukture postoji veštačko jezero sa mostićem, oko 16 bazena sa mineralnom vodom (svaki kvart = cca 20 bungalova ima bazen), 2 akva centra, plaža (sa ležaljkama i slamnatim suncobranima), restorani sa terasama, kafići/restorani na plaži, bina za zabavu, market... Tokom 2022. godine planira se završetak hotela sa 1.400 kreveta, spa centrom... Inače u ovom delu Crvenog mora zimi temperature ne padaju ispod 25°C, more je toplo i traje sezona kupanja.
 

Comments (0)

Connected news

Hospitality
Air bee n bee: Spavajte sa kolonijom od milion pčela
27. May 2022
Povodom Svetskog dana pčela, italijanski pčelar Rocco Filomeno uvrstio je na poznatu booking...
Hospitality
Prodaje se motel i drugi ugostiteljski sadržaji u Čačku
18. May 2022
U izvršenom postupku protiv preduzeća Jugoprevoz-Ugopromet iz Beograda oglašena...
Hospitality
Budva dobija kompleks sa 20 apartmana i bazenom
18. May 2022
U Budvi je planirana gradnja apartmanskih objekata podeljenih u pet lamela, ukupne bruto...
Hospitality
Zadužbina Ljubatovića u Risnu postaje butik hotel sa pet zvezdica
17. May 2022
Kompanija Briv Construction, koja je 2020. godine dobila koncesiju za valorizaciju objekta...