Domaća platforma za recenzije potpisala partnerstvo sa kompanijom Tripadvisor

08. August 2023
Foto: Promo
Foto: Promo

 Fast Review, domaća platforma za recenzije nedavno je potpisala veoma značajno partnerstvo sa globalno poznatom kompanijom Tripadvisor. Kako se navodi su saopštenju Fast Review platforma je za manje od 3 godine poslovanja na svetskom tržištu pomogla preko 2500 kompanija da unaprede svoju online reputaciju i odnose sa kupcima, da ostvare preko milion pregleda na Tripadvisor-u, Google-u i drugim platformama, i time znatno povećaju prodaju.

Fast Review – inovacija koja je nastala iz potrebe

Idejni tvorac i suosnivač Fast Review-a je Petar Aračić, koji je nakon više od decenije rada u turizmu i ugostiteljstvu, primetio, a kasnije kroz istraživanje i potvrdio, da samo 12% zadovoljnih gostiju ostave pozitivnu recenziju. Sa druge strane, oni koji su imali negativno iskustvo, i te kako će se potruditi da sa drugima podele taj „fijasko“ i to pred očima cele onlajn zajednice, čime se stvara nerealna i znatno lošija slika o kvalitetu usluge brojnih hotela, restorana i drugih ugostiteljskih objekata u našem regionu, ali i globalno.

Imajući u vidu da čak 90% potrošača kaže da na njihovu kupovinu utiču upravo onlajn recenzije, a da 84% veruje onlajn recenzijama više nego ličnim preporukama, kreiran je Fast Review, kao najjednostavniji i najbrži način za unapređenje onlajn reputacije, prikupljanje pozitivnih i odgovaranje na sve negativne recenzije klijenata, u realnom vremenu, dok je klijent još uvek u "kući".

Na nekim tržištima Fast Review kompanija trenutno nastupa sama, a na nekim posluje franšizno. Vlasnica franšize i direktorica za tržište Srbije i Crne Gore je Ivana Prvanović, koja je za kratko vreme ostvarila saradnju sa brojnim hotelima, restoranima i drugim pružaocima usluga koji posluju na ovim tržištima.

Na listi globalnih Fast Review klijenata su Hilton, Crowne Plaza, Conrad, Mandarin Oriental, Accor, Movenpick, DoubleTree, Rotana i drugi hotelski brendovi. Upravo zbog toga je i došlo do uspešnog zaključenja saradnje Tripadvisor-om.

Šta donosi novo partnerstvo

Partnerstvom je dogovoreno da će od narednog meseca svaka recenzija koja dođe preko Fast Review platforme na Tripadvisor-u biti označena kao “Review collected in partnership with FastReview”. Fast Review klijenti koji se odluče za korišćenje tog dodatnog alata imaće razne mogućnosti i benefite, između ostalog i brže objavljivanje svojih recenzija, veću kontrolu kroz Fast Review softver uz brojne druge prednosti.

Fast Review je kombinacija elegantnog hardvera - kartica koje koriste NFC tehnologiju za komunikaciju sa svim mobilnim telefonima, i sofisticiranog softvera koji se konstantno razvija. Pa tako, korisnici ovog rešenja, osim što mogu da upute klijente ka svim onlajn platformama za ostavljanje recenzija, ka svom sajtu, društvenim mrežama i slično, od skora mogu i da prate kako se njihova konkurencija kotira, što je izuzetno važno za svaku kompaniju koja želi rast prodaje i obima poslovanja.

Comments (0)

Connected news

Hospitality
Luštica ima potencijal da nadmaši elitne turističke destinacije
30. May 2024
Crna Gora ima ogroman potencijal, a Luštica je biser koji bi mogao da nadmaši...
Hospitality
HORES traži smanjenje PDV-a na hranu u hotelima i restoranima
22. May 2024
Udru­že­nje ho­te­li­je­ra i re­sto­ra­te­ra...
Hospitality
Beograd: Popunjenost hotela 100 odsto zahvaljujući koncertima grupe Rammstein
16. May 2024
U susret koncertima grupe Rammstein, 24. i 25. maja zahvaljujući kojima su popunjeni svi...
Hospitality
Svetski poznata hotelska grupacija koja uspešno posluje i u Srbiji ulazi na zahtevno tržište Saudijske Arabije
18. April 2024
Jedna od vodećih svetskih hotelskih grupacija, Karisma Hotels & Resorts, koja je nedavno...