Difuzni hoteli u Italiji - idealni smeštaj u doba korone

30. November 2020
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Italija od devedesetih praktikuje turistički model poznat kao "albergo diffuso" ili raštrkani hotel. Ovo ustvari predstavlja raspoređivanje soba hotela u različite kuće uglavnom napuštenog sela i moglo bi biti savršeno rešenje za turizam u doba pandemije koronavirusa, piše CNN.

Većina starih italijanskih sela deli isti problem - stanovnici odlaze u veće gradove kako bi pronašli posao, ostavljajući iza sebe prazne kuće. Upravo zbog toga je u nekim delovima ove države vrlo jednostavno pronaći dom za vrlo malo novca, jer Italijani pokušavaju privući ljude da se vrate i popune prazninu.

Hotelijeri su iskoristili situaciju i otkupili neka od ovih sela, te su kuće transformisali u luksuzne apartmane. Na taj način gosti mogu iznajmiti kompletnu kuću samo za sebe, ali i posetiti restorane i slične atrakcije u drugom delu sela.

Na primer, oni koji odluče posetiti Italiju čim se turizam počne oporavljati - moći će uživati u selu Santo Stefano di Sessanio. Ono je zaleđeno u vremenu, a posetiocima nudi čist vazduh, domaći heb, sireve, vina, ukusno voće i razne vrste mesa.

Vrlo je tradicionalno, a u centru se nalazi kafić koji nudi samo domaću hranu. Posetioce uslužuje konobar koji će im vrlo rado objasniti kako je koje jelo i piće napravljeno.

U Italiji je trenutno otvoreno 150 "raštrkanih" hotela. Pretpostavlja se da će ovi hoteli igrati značajnu ulogu u narednom periodu kada se država počne oporavljati od štete koju je napravila pandemija koronavirusa. Turistički sektor veruje da će turisti u početku želeti da borave u odvojenim apartmanima, tj. da će hteti da održavaju fizičku distancu od stranaca.


Izvor: Klix.ba

Comments (0)

Connected news

Hospitality
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. March 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...
Hospitality
Objavljen poziv za nominacije za priznanje “Ambasadori dobre usluge”
22. February 2024
Asocijacija “Ambasadori dobre usluge” poziva sve hotelijere iz Srbije - učesnike 2....
Hospitality
Ponuđen na prodaju hotel Jugoslavija
21. February 2024
Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila je prodaju kompanije Danube Riverside kao...
Hospitality
Otvoren Radisson RED Hotel u Beogradu
19. February 2024
U sredu, 14. februara u srcu Beograda otvoren je novi premum,  lifestyle  hotel,...