Deset godina Holiday Inn Belgrade - Delta najavila Indigo hotel

06. December 2017
Deset godina Holiday Inn Belgrade - Delta najavila Indigo hotel

Uz prisustvo brojnih uglednih zvanica, beogradski hotel "Holiday Inn" proslavio je 5. decembra 2017. u "Belexpocentru" prvu deceniju postojanja.

Goste je pozdravio Živorad Vasić, potpredsednik kompanije "Delta Holding" u čijem se vlasništvu od 2016. nalaze "Belexpocentar" i "Holiday Inn". On se zahvalio i čestitao zaposlenima ovog hotela na rezultatima koji su ostvareni u poslednjih 10 godina.

Vasić je u svom izlaganju pomenuo i da hotel "Crowne Plaza Belgrade", čiji je direktor, od svog otvaranja pre 4 godine ostvaruje odlične rezultate, a podsetio je i da je kompanija "Delta" nedavno otvorila "InterContinental" u Ljubljani - prvi hotel sa 5 zvezdica u ovom gradu, u koji je uloženo 50 miliona evra.

Indigo i InterContinental u Beogradu

Ovom prilikom, Vasić je ekskluzivno najavio novu investiciju "Delta Holding"-a, vrednu 20 miliona evra. Reč je o velelepnoj građevini na uglu Čika Ljubine i Knez Mihailove ulice, u kojoj će se nalaziti retail centar i na poslednjim spratovima - prvi "Indigo" butik hotel u Beogradu.

- „Indigo“ je brend „InterContinental Grupe“ sa 4 zvezdice i mi se nadamo da ćemo za 18 meseci da izgradimo i otvorimo ovaj hotel, čime ćemo pokazati Beogradu da imamo i male, lepe hotele i one velike kongresne - otkrio je Vasić i izrazio nadu da će uskoro dobiti dozvolu za izgradnju "InterContinental Beograd" hotela sa 5 zvezdica na prostoru između "Hyatt"-a i banke "Intesa" na Novom Beogradu, koji bi imao 200 soba i veliki kongresni centar.

- Imamo čvrsto obećanje cele gradske uprave da ćemo tu dozvolu napokon dobiti i da ćemo u maju 2018. krenuti u realizaciju ovog projekta vrednog 50 miliona evra - otkrio je Vasić.

Šoping molovi u Varni, Banjaluci i Beogradu

Potpredsednik "Delta Holdinga" je istakao i da je ova kompanija počela izgradnju šoping mola u Varni, vrednog 100 miliona evra, te da će u oktobru 2018. otvoriti "Delta Planet" u Banjaluci, u koji je uloženo 80 miliona evra. Kako je naveo, nadaju se i da će dobiti dozvolu za izgradnju ovakvog šoping mola na Autokomandi u Beogradu, u koji će biti uloženo 200 miliona evra.

Prisutne zvanice pozdravila je i direktorka hotela "Holiday Inn" Slavica Bogosavljević, koja se zahvalila matičnoj kompaniji "Delta Holding", kao i svim zaposlenima u ovom hotelu i "Belexpocentru".

Da najveća žurka u gradu protekne u odličnoj atmosferi, pobrinuli su se Marija Šerifović i Dejan Petrović Big Band.

Comments (0)

Connected news

Hospitality
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. March 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...
Hospitality
Objavljen poziv za nominacije za priznanje “Ambasadori dobre usluge”
22. February 2024
Asocijacija “Ambasadori dobre usluge” poziva sve hotelijere iz Srbije - učesnike 2....
Hospitality
Ponuđen na prodaju hotel Jugoslavija
21. February 2024
Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila je prodaju kompanije Danube Riverside kao...
Hospitality
Otvoren Radisson RED Hotel u Beogradu
19. February 2024
U sredu, 14. februara u srcu Beograda otvoren je novi premum,  lifestyle  hotel,...