Crna Gora: Novi hotel Casa del Mare - Mediterraneo

12. July 2019
Foto: casadelmare.me
Foto: casadelmare.me
Foto: casadelmare.me
Foto: casadelmare.me
Foto: casadelmare.me
Foto: casadelmare.me
Foto: casadelmare.me

Nakon godinu i po intenzivnih radova, te investiranih preko 2 miliona evra, jedina hotelska kompanija u Crnoj Gori u okviru koje posluje sedam butik hotela u Boki, okončala je obimnu rekonstrukciju i dogradnju hotela u Kamenarima, Casa del Mare – Mediterraneo.

Upravo od tog zdanja pre deset godina počelo je stvaranje brenda Casa del Mare, pa će večeras kompanija sa zvanicama i prijateljima proslaviti deceniju poslovanja.

Direktor, Nikola Milić rekao je za Radio Jadran da je jednoipogodišnji rad rezultirao sa novih 7 apartmana sa različitom tematikom, dizajnom, enterijerom:

- Smeštajne jedinice su u znaku Mediterana, po kome je hotel dobio ime, po temama: lavanda, maslina, mornar, galeb, šipak, mimoza. Išli smo na najveću kategoriju od 5 zvezdica. Naš dizajner pobrinuo se za svaki komad nameštaja i svaki detalj posebno, za svaki od ovih tipova soba. Smeštajne jedinice razlikuju se po kategoriji. Kuriozitet je što je na ulaznim vratima soba u drvetu rezbarena čipka bokeške nošnje. Time smo hteli da dodatno damo pečat mestu gde se nalazimo, kao i kulturi i tradiciji - pojašnjava Milić.

Hotel sada ima ukupno 17 smeštajnih jedinica. Cilj kompanije bio je da nakon deset godina rada, učenja i truda u hotelijerstvu, implementira u praksi sve naučeno u tehnološkom, ugostiteljskom i svakom smislu, ističe Milić:

- Hotel ima restoran u prizemlju, lounge bar, na krovu još jedan restoran – fine dining kuhinju, teretanu, zen baštu sa hidromasažnom kadom, multifunkcionalnu salu za kongres i dečiju igraonicu, a u suterenu je spa centar sa zatvorenim bazenom, parnim kupatilom, saunom, dok je ispred hotela takođe bazen za odmor gostiju - navodi Milić.

Sa druge strane, kako je ocenio, proteklih deset godina bile su lepe, međutim, prava vrednost hotela nisu objekti i njegovi sadržaji, već tim ljudi koji svakodnevno radi na stvaranju i održavanju brenda Casa del Mare:

- U godini jubileja otvorili smo i sedmi hotel, u Dobroti, sa sličnim sadržajima. Polako postavljamo neke nove standarde i temelje u hotelijerstvu, ali i razvijanju butik hotela. Tendencija rasta je nešto čemu težimo i sada se već nadamo da ćemo ovo ime i brend Casa del Mare uspeti da „izvezemo“ i van granica Crne Gore, ali moramo pustiti vreme da pokaže - smatra on.

Govoreći o uspešnom opstanku na turističkom tržištu u Crnoj Gori, uprkos drugim, većim hotelskim zdanjima, koja nude petostruko više, Milić, između ostalog kaže, da svaki gost bira spram svojih mogućnosti. Milić ocenjuje da mali hoteli pružaju personalnu uslugu, okrenuti su gostu, koji nije broj sobe u sistemu što je najčešće slučaj u većim hotelima:

- Upravo otvaranjem hotela od kojeg je sve krenulo, želeli smo da ponudimo i sadržaje kojima veliki hoteli nadoknađuju personalnu uslugu koju mali hoteli mogu da ponude - zaključio je Milić.

Izvor: radiojadran.com

Comments (0)

Connected news

Hospitality
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. March 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...
Hospitality
Objavljen poziv za nominacije za priznanje “Ambasadori dobre usluge”
22. February 2024
Asocijacija “Ambasadori dobre usluge” poziva sve hotelijere iz Srbije - učesnike 2....
Hospitality
Ponuđen na prodaju hotel Jugoslavija
21. February 2024
Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila je prodaju kompanije Danube Riverside kao...
Hospitality
Otvoren Radisson RED Hotel u Beogradu
19. February 2024
U sredu, 14. februara u srcu Beograda otvoren je novi premum,  lifestyle  hotel,...