Čigota u novembru dobija novi wellness centar

26. October 2018

Godina koja je na izmaku, u Specijalnoj bolnici Čigota je bila izuzetno dinamična. Posebnu pažnju, kako kažu, posvetili su investicijama u medicinsku opremu i turističke sadržaje. Nabavljena su tri nova ultrazvucna aparata visoke rezolucije tako da sada kabineti za ultrazvučnu dijagnostiku poseduju savremenu medicinsku opremu. Takođe, izgradnja wellness centra je u završnoj fazi, a u planu je, kako je rečeno za eKapiju, i adaptacija postojećeg prostora recepcije i medicinskog bloka, kao i izgradnja visokokvalitetnih smeštajnih kapaciteta.

Na mestu manjeg spa centra izgrađen je novi objekat. Sledi montiranje potrebne opreme, završetak masernice, adaptacija postojećeg prostora recepcije i medicinskog bloka, kao i izgradnja visokokvalitenih smeštajnih kapaciteta, kaže za eKapiju Željko Stakić, direktor SB Čigota Zlatibor.

- Rekonstrukcija wellnessa je pri kraju. Nadam se da će wellness u narednih mesec dana početi da radi. Napomenuo bih da je ovo prva faza, mnogo većeg wellness centra, koji uključuje i rekonstrukciju postojećeg poluolimpijskog bazena i izgradnju dva manja, otvorena bazena, a nakon ovih radova, Čigota će dobiti savremen wellness centar na značajno većem prostoru - objašnjava Stakić.

SB Čigota je uključena i u projekat energetske efikasnosti, koji ima za cilj da smanji rashode kroz smanjenje potrošnje energije. Do sada je zamenjena celokupna stolarija, postavljeni su solarni kolektori na delu krova iznad bazena, što je, kako je rečeno za eKapiju, već doprinelo znacajnim uštedama.

- U narednom periodu planiramo da nastavimo sa toplotnom izolacijom, ulaganjima u solarnu energiju, kao i zamenu energenta biomasom – istakao je Stakić.

Osim toga, SB Čigota je nabavila i najsavremeniji dijagnostički uređaj, hibridni SPECT/CT-a, za široku nuklearnomedicinsku i radiološku dijagnostiku.

- Taj uređaj, jedinstven po svojim perfomansama u Srbiji, nabavljen je kroz veliki međunarodni projekat u kome je Čigota bila nosilac ispred Republike Srbije, a deo sredstava za obnovu i adaptaciju Odeljenja nuklearne medicine obezbeđen je sredstvima Ministarstva zdravlja – rekao je Stakić.

Sve više gostiju

Inače, SB Čigota poslednjih godina beleži stalni porast broja kako domaćih, tako i inostranih gostiju. Prosečna popunjenost na godišnjem nivou je oko 70% ukupnih kapaciteta. Struktura gostiju je raznolika - od pacijenata na rehabilitaciji, penzionera koji se upućuju od strane Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srbije, dece i adolescenata na programu lečenja dečije gojaznosti, odraslih na programu lečenja gojaznosti i poremećaja metabolizma kao i zdravih ljudi koji koriste odmor za proveru zdravstvenog stanja u uživanje u lepotama Zlatibora.

Prosečni broj noćenja u prošloj godini je bio oko 75.000, a ove godine zabeležen je i porast od 15% u odnosu na prethodnu godinu.

Inače, za kvalitet rada, poštovanje procedura i protokola, SB Čigota je od Agencije za akreditaciju zdravstvenih ustanova dobila akreditaciju na sedam godina.

Izvor:
eKapija

Comments (0)

Connected news

Hospitality
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. March 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...
Hospitality
Objavljen poziv za nominacije za priznanje “Ambasadori dobre usluge”
22. February 2024
Asocijacija “Ambasadori dobre usluge” poziva sve hotelijere iz Srbije - učesnike 2....
Hospitality
Ponuđen na prodaju hotel Jugoslavija
21. February 2024
Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila je prodaju kompanije Danube Riverside kao...
Hospitality
Otvoren Radisson RED Hotel u Beogradu
19. February 2024
U sredu, 14. februara u srcu Beograda otvoren je novi premum,  lifestyle  hotel,...