„Beogradski pobednik“ - počasno priznanje sokobanjskom „Suncu“

17. November 2020
Foto: Hotel Sunce Sokobanja -  Studio Pergament
Foto: Hotel Sunce Sokobanja - Studio Pergament

Renomirani beogradski festival „Beogradski pobednik“ koji se nekada održavao u prestoničkom Domu sindikata, već gotovo dve decenije, tradicionalno odlukom stručnog žirija, dodeljuje plakete i godišnja priznanja istaknutim kulturnim poslenicima, predstavnicima sedme umetnosti, sedme sile, nacionalnih medija, turizma i obrazovnih institucija Srbije za ostvarene i zapažene rezultate u minuloj godini. Na radost srpskih umetnika, festival se odnedavno realizuje nadomak monumentalnog projekta urbane revitalizacije Beograda na vodi, koji se smatra gradskim jezgrom i novom međunarodnom destinacijom.

Ovim svečanim povodom, nagrađeni su mega popularni glumci, novinari, književnici, nacionalni umetnici. Događaj je emotivnim obraćanjem otvorila pozorišna, filmska i televizijska glumica Ljiljana Blagojević, koja je zahvalila prisutnoj publici na upućenim rođendanskim čestitkama i gromoglasnom aplauzu, doživljavajući ovo priznanje kao počasno i značajno u njenoj 65. godini života. Na sceni su se pridružili i drugi laureati i predstavnici institucija, među kojima je u svojoj kategoriji bio i hotel „Sunce“ iz Sokobanje, jedan od hotela sa najdužom tradicijom na jugoistoku Srbije. Inicijativa menadžmenta „Sunca“ je da mladi ljudi iz Sokobanje ostanu u rodnom mestu i nastave da jačaju turizam i ugostiteljstvo. Autentičnom i savremenom turističkom zdanju konačno je vraćen pravi sjaj, a kako tvrde kreatori tog zdanja, uskoro će otvoriti vrata kulturnim radnicima i kulturnoj javnosti Srbije, u misiji da se otrgne od zaborava bogata tradicija, kultura i sve ono što oslikava ovo naše mistično podneblje s upečatljivom istorijom. S pogledom na prirodni fenomen kraškog reljefa planine Rtanj i na planinu Ozren, poznatu u narodu po manastiru Jermenčić iz 14. veka, moći će da se uvere u istinitost reči Branislava Nušića koji je sopstveno iskustvo pretočio u izreku: Sokobanja – Sokograd, dođeš star, odeš mlad!

Priznanje „Beogradski pobednik“ uručeno je, takođe, i drugim eminentnim laureatima, među kojima su: Ivan Bekjarev, jugoslovenski glumac, Vlasta Velisavljević jugoslovenski pozorišni i televizijski glumac, Milica Tomašević, glumica, Riblja čorba, rok grupa, Miljan Prljeta,  glumac, Iva Štrljić, glumica, Jovana Jelovac Čavnić, glumica, Aleksa Nedeljković, etno umetnik i tenor, Jelena Đorđević Popović, voditeljka Radio-televizije Srbije i glasovna glumica (zvanični glas za crtani lik „Pepa Prase“ i „Mini Maus“ s licencom kompanije Walt Disney), Tamara Radovanović, glumica, Nikola Radanović, istaknuti novinar i promoter u beogradskoj kulturi, Andrija Jorgić, direktor „Borbe“, Ammar Mešić glumac, Branko Janković glumac, TV serija „Igra sudbine“, TV serija „TATE“, Božica Velousis, slavna srpska pesnikinja i humanitarka, prof. Tatjana Olujić, violinistkinja, Snežana Mišković Viktorija, rok zvezda, Jelena Tomašević, pevačica, i mnogi drugi istaknuti stvaraoci na umetničkoj i medijskoj sceni Balkana.
 

PR

Comments (0)

Connected news

Hospitality
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. March 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...
Hospitality
Objavljen poziv za nominacije za priznanje “Ambasadori dobre usluge”
22. February 2024
Asocijacija “Ambasadori dobre usluge” poziva sve hotelijere iz Srbije - učesnike 2....
Hospitality
Ponuđen na prodaju hotel Jugoslavija
21. February 2024
Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila je prodaju kompanije Danube Riverside kao...
Hospitality
Otvoren Radisson RED Hotel u Beogradu
19. February 2024
U sredu, 14. februara u srcu Beograda otvoren je novi premum,  lifestyle  hotel,...