U aprilu u Novom Sadu: Prvi digitalni sajam preduzetništva

17. March 2021
Ilustracija, foto: Pixabay
Ilustracija, foto: Pixabay

Preduzetnici koji posluju u sferi privrede i turizma, moći će da učestvuju u diskusijama i razmeni ideja, kao i da predstave svoje programe i poslovne procese na prvom digitalnom sajmu preduzetništva koji je planiran za 15. i 16. april. To je najavljeno na potpisivanju protkola o saradnji Novosadskog sajma i Pokrajinskog sekretarijata za privredu i тurizam.

Kroz brojne panele i tribine, učesnici sajma preduzetništva baviće se, između ostalog, temama koje uključuju regionalnu saradnju, turizam, žensko preduzetništvo, stare i tradicionalne zanate. Digitalna platforma expoonline.rs biće mesto gde će se tokom dva dana naći predstavnici privatnog i javnog sektora, donosioci odluka, kao i mikro i mali preduzetnici iz Vojvodine.

"Mislim da je ovo dobar potez da ostanemo u kontaktu da damo sve informacije, šta je aktuelnost, šta su sve mere vlade, da se pomogne segment preduzetništva, da se pomogne, da se naprave različiti dijalozi da mi čujemo i probleme šta treba inkorporirati u neku dalju politiku, kako ima pomoći", kaže Slobodan Cvеtković, gеnеralni dirеktor Novosadskog sajma.

Ekonomski efekti realnih sajmova u odnosu na on-lajn sajmove ne mogu da se porede, kažu organizatori i nadaju se da će situacija sa koronavirusom dozvoliti da se tokom jeseni preduzetnici sretnu i uživo.

"Naša ideja jeste da ovo bude uvod u veliki živi sajam preduzetništva koji će biti regionalni, jer hoćemo da uključimo regionalnu komoru iz Mostara i neke naše druge partnere iz regiona", dodaje Nеnad Ivanišеvić, pokrajinski sеkrеtar za privrеdu i turizam.

Preduzetnici koji žele da učestvuju na sajmu 15. i 16. aprila mogu da pošalju prijave Novosadskom sajmu ili Pokrajinskom sekretarijatu za privredu i turizam.


Izvor: Rtv

Comments (0)

Connected news

Fairs
Sajam knjiga u Novom Sadu: Besplatan ulaz i popusti do 70 odsto
14. March 2024
Premijerna izdanja, atraktivne programe i brojne promocije priprema oko 60 izlagača koji će od...
Fairs
Ove godine Sajam turizma i Sajam HORECA-OPREMA obišlo 42.453 posetilaca
26. February 2024
Najznačajnija turistička manifestacija u zemlji i regionu, 45. Međunarodni sajam turizma i...
Fairs
Grčka država-partner na 45. Međunarodnom sajmu turizma
30. January 2024
Država-partner na predstojećem 45. Međunarodnom sajmu turizma, koji se održava u Beogradu od...
Fairs
45. Sajam turizma od 22. do 25. februara 2024.
15. January 2024
Najveći i najposećeniji sajam turizma u regionu – 45. Međunarodni sajam turizma u...