TESTIVAL: Predstojeći vikend u znaku vanilica!

05. October 2021
Izvor: Pixabay
Izvor: Pixabay
Treći Festival testa, testenine i hleba TESTIVAL, biće održan u Dorćol Platz-u u subotu i nedelju 9.10. i 10.10.2021. od 11 do 19 h, oba dana.
 
TESTIVAL 2021 organizuje Udruženje Testival u saradnji sa Dorćol Platz-om a osnovna tema ovog festivala biće VANILICE. Posetioci će, tokom dva TESTIVALSKA dana, moći da vide ponudu sa akcijskim cenama više od 30 izlagača i prisustvuju na više od 6 radionica sa degustacijom!
 
Zvanični program Festivala TESTIVAL #3 počinje svečanim otvaranjem u subotu 9.10.2021. u 12h. Otvaranje će uveličati nastup Folklornog ansambla KUD Dimitrije Koturović iz Beograda, a gost TESTIVALA će ovog puta biti Turistička organizacija grada Vranja, koja će predstaviti sve lepote i turističke prednosti grada i regiona, kao i glavni kulinarski specijalitet: samsu!
 
Glavni partner TESTIVALA za edukaciju je Metro HoReCa centar i Serbian Juniors Chefs Club (Udruženje kuvara juniora Srbije), koji će pripremati razne varijante prhkog testa i vanilica.
 
Tatjana Vujčić, Tanjini kolači i Milica Bosnić, Savršenilice, ispričaće svoje priče o tome kako se prave najbolje vanilice po starim, bakinim receptima i kako su od vanilica napravile uspešnu poslovnu priču.
 
Ovaj put, pridružiće nam se i ekipa sa Fakulteta za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji, Univerziteta u Kragujevcu, pa će svi posetioci, u razgovoru sa njihovim predstavnicima, moći da saznaju sve o tome kako se postaje vrhunski stručnjak sa gastronomski menadžment ili za hotelijerstvo i turizam.
 
Sve što majstori kulinarstva na radionicama pripreme, moći će i da se degustira. Jer, TESTIVAL je mesto gde se dolazi porodično. Mesto gde može nešto lepo da se vidi, nauči, a bogami i pojede…
 
Posebno mesto na TESTIVALU a i u našim srcima zauzimaju naši prijatelji iz Saveza udruženja za pomoć MNRO Srbije i Udruženja Živimo zajedno. Na prethodna dva TESTIVALA sa njima smo kreirali inkluzivne radionice. Sa njima smo radili i učili ih, kako se pravi testetnina i kako se mesi hleb. Na TESTIVALU #3 planirali smo radionicu “Pravimo vanilice!”, pa će sa nama učiti kako se pravi jedan od najpopularnijih sitnih kolača u Srbiji.
 
Izlagači su, kao i na prva dva TESTIVALA, jedinstveni i veoma interesantni. Na prodajnoj izložbi će moći da se kupe po akcijskim cenama razne đakonije, počevši od domaćeg hleba sa domaćim kvascem, domaće kiflice, domaći kolači, domaće testenine od organskog brašna, pa preko zdravih, specijalnih namaza, poput namaza od bundeve, brašna od bundeve, pa domaćih namaza od šljiva, kajsija, domaćih hladno ceđenih sokova, pa do ajvara, raznih domaćih džemova… Što se kaže: za svakog ponešto…
 
Mlekara Šabac je obezbedila poklone prvim posetiocima oba dana, kao i poklon pakete za sve učesnike u radionicama.
 
Program 9.10.2021.
11.00 h – početak prvog dana, ulazak za posetioce
12.00 h – Svečano otvaranje.
12.30 – Tanja Vujčič, Tanjini kolači: Kako se prave vanilice?
13.15 h – Metro Horeca Centar & Serbian Juniors Chefs Club (Udruženje kuvara juniora Srbije) – master chef radionica: slano prhko testo kroz koncept funkcionalne hrane. Baviće se zalogajima od slanog prhkog testa kroz koje će predstaviti i koncept funkcionalne hrane, zastupljen u samom zamesu i kroz različita punjenja koja mogu pozitivno uticati na zdravlje.
14.00 h - Inkluzivna radionica sa Savezom udruženja MNRO: Pravimo vanilice!
19.00 h – kraj prvog dana.

Program 10.10.2021.
11.00 h – Početak drugog dana, ulazak za posetioce.
12.00 h – Milica Bosnić, Savršenilice: Kako se prave savršene vanilice?
13.00 h – Metro Horeca Centar & Serbian Juniors Chefs Club (Udruženje kuvara juniora Srbije) – master chef radionica: poslastice od slatkog prhkog testa. Slatki zalogaji od prhkog testa tipa vanilica sa fokusom na funkcionalna punjenja (kremovi sa liofilizovanim voćem).
14.00 h – Predstavljanje grada Vranja i Turističke organizacije Vranja.
16.00 h - Proglašenje najboljeg izlagača Testivala, najboljeg proizvoda od testa Testivala i najboljeg proizvoda „u ljubavi sa testom“ Testivala. Priznanja će dodeliti dekan Fakulteta za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji, Univerziteta u Kragujevcu Drago Cvijanović
 
Svečana dodela nagrada za najboljeg izlagača festivala i za najbolji proizvod festivala, biće održana u nedelju, 10. oktobra od 16.00 h.
 
Cena jednodnevne ulaznice je 200 dinara. Ulaznice će biti dostupne na ulazu u Dorćol Platz.
 
Napomena: u slučaju da, zbog nepovoljne epidemiološke situacije, ne bude moguće održavanje Festivala testa, testenine i hleba TESTIVAL 09.10. i 10.10.2021., Udruženje TESTIVAL, će organizovati virtuelni Festival TESTIVAL 2021 #3, preko Fejsbuk i YouTube platformi.
 

TESTIVAL – GDE TESTO DIŠE I MIRIŠE!  

Comments (0)

Connected news

Fairs
Sajam knjiga u Novom Sadu: Besplatan ulaz i popusti do 70 odsto
14. March 2024
Premijerna izdanja, atraktivne programe i brojne promocije priprema oko 60 izlagača koji će od...
Fairs
Ove godine Sajam turizma i Sajam HORECA-OPREMA obišlo 42.453 posetilaca
26. February 2024
Najznačajnija turistička manifestacija u zemlji i regionu, 45. Međunarodni sajam turizma i...
Fairs
Grčka država-partner na 45. Međunarodnom sajmu turizma
30. January 2024
Država-partner na predstojećem 45. Međunarodnom sajmu turizma, koji se održava u Beogradu od...
Fairs
45. Sajam turizma od 22. do 25. februara 2024.
15. January 2024
Najveći i najposećeniji sajam turizma u regionu – 45. Međunarodni sajam turizma u...