Sajam turizma i seoskog turizma u Kragujevcu

16. November 2022
Image by kokas4oka from Pixabay
Image by kokas4oka from Pixabay

Međunarodni sajam turizma i seoskog turizma održaće se trinaesti put u hali Šumadija sajma u Kragujevcu, od 24. do 26. novembra, pod sloganom „Izaberi svoje putovanje“.

Više od 50 izlagača, uglavnom lokalnih turističkih organizacija iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Makedonije, predstaviće posetiocima svoju ponudu, turističke potencijale, atrakcije. Na sajmu učestvuju turističke agencije, hotelijeri, banjska lečilišta, seoska domaćinstva, vinarije i destilerije.

Tokom sva tri sajamska dana organizovan je bogat program, stručna predavanja za izlagače, promocije i prateći zabavni sadržaji za posetioce, uz nastup kragujevačkih folklornih ansambala i pevačkih grupa.

Svečano otvaranje je zakazano za 11 sati u četvrtak, 24. novembra, uz učešće predstvanika grada, nadležnog ministarstva i Turističke organizacije Srbije.

Poslednjeg dana, u subotu, 26. novembra u 12 časova biće dodeljene nagrade najboljim izlagačima, za najuspešniju promociju, najuređeniji izlagački prostor i najbolji promotivni materijal.

Svi posetioci koji kupe ulaznice mogu da učestvuju u nagradnoj igri i osvoje neku od nagrada koje su obezbedile turističke organizacije. Naime, za posetioce je obezbeđen bogat nagradni fond, od poklon paketa suvenira do dvodnevnih putovanja na nekoj od destinacija u Srbiji.

Sajamski program upotpuniće „Šumadijska čajanka sa gradonačelnikom“, u petak, 25. novembra, u 12 časova kada će se preko 20 ekipa takmičiti u kuvanju rakije, odnosno izboru za najbolji šumadijski čaj. Tom prilikom biće organizovano kuvanje lovačkog gulaša i banatski disnator.

Radno vreme i cena ulaznica

Sajam turizma i seoskog turizma će biti otvoren za posetioce od 10 do 18 časova, u četvrtak i petak, 24. i 25. novembra. Radno vreme u subotu, 26. novembra je od 10 do 15 časova.

Cena ulaznice je simbolična, 100 dinara. Svi posetioci koji kupe ulaznicu mogu da učestvuju u nagradnoj igri i osvoje vredne nagrade.

Organizatori Sajma turizma i seoskog turizma su “Šumadija sajam“ i Gradska turistička organizacija „Kragujevac“, a pokrovitelji Ministarstvo turizma i omladine, i grad Kragujevac.

Izvor: Gradska turistička organizacija Kragujevac / eventsinserbia

Comments (0)

Connected news

Fairs
Sajam knjiga u Novom Sadu: Besplatan ulaz i popusti do 70 odsto
14. March 2024
Premijerna izdanja, atraktivne programe i brojne promocije priprema oko 60 izlagača koji će od...
Fairs
Ove godine Sajam turizma i Sajam HORECA-OPREMA obišlo 42.453 posetilaca
26. February 2024
Najznačajnija turistička manifestacija u zemlji i regionu, 45. Međunarodni sajam turizma i...
Fairs
Grčka država-partner na 45. Međunarodnom sajmu turizma
30. January 2024
Država-partner na predstojećem 45. Međunarodnom sajmu turizma, koji se održava u Beogradu od...
Fairs
45. Sajam turizma od 22. do 25. februara 2024.
15. January 2024
Najveći i najposećeniji sajam turizma u regionu – 45. Međunarodni sajam turizma u...