Promocija Novog Sada na Sajmu turizma u Beogradu

22. February 2019
Promocija Novog Sada na Sajmu turizma u Beogradu
Turistička organizacija Grada Novog Sada tradicionalno na Beogradskom sajmu turizma promoviše najnovije projekte za tekuću godinu, kao i predstavnike turističke privrede i turističke potencijale Grada Novog Sada.
 
S obzirom da je Novi Sad već nekoliko godina prepoznat kao POŽELJNA CITY BRAKE destinacija, na štandu se prvog dana sajma održao veliki broj sastanaka sa predstavnicima medija, turoperatera iz zemlje i inostranstva sa kojima Turistička organizacija Grada Novog Sada planira saradnju u narednom periodu.
 
Štand Turističke organizacije Novog Sada je u ova dva dana bio interesanto mesto, na kom su se susreli veliki broj novinara, predstavnika turističkih agencija, naših saradnika i prijatelja koji su na vrlo moderno opremljenom štandu dogovorali nove projekte za tekuću godinu, i usput uživali u promociji koju su OPENS i TONS pripremili za svoje posetioce.
 
Dana, 21.02.2019. godine, omladinski savez udruženja „Novi Sad omladinska prestonica Evrope – OPENS“ zajedno sa TONSom i sa gradom Novim Sadom, organizovali su otvaranje i proslavu za domaće i strane zvaničnike u kući Kralja Petra I u Beogradu povodom godine u kojoj je Novi Sad Omladisnka prestonica Evrope. Tom prilikom veliki broj ambasadora imao je prilike da se upozna sa turističkim i omladinskim potencijalima grada. Tokom svečanosti svim prisutnima se obratio Predsednik Skupštine Grada Novog Sada, gospodin Zdravko Jelušić i koordinator Omladinske prestonice Evrope Novi Sad 2019, gospodin Vukašin Grozdanović.
 
Drugog dana sajma, na štandu TONS-a pred velikim brojem domaćih i regionalnih predstavnika medijskih kuća, predstavljeni su prošlogodišnji rezultati i rekordi o prometu turista, kao i brojni planovi za 2019. godinu, kada je reč o radu TONS-a.
Direktor TO Grada Novog Sada, Branislav Knežević, najpre je podsetio da smo prošlu godinu završili sa rekordnim brojem ostvarenih noćenja domaćih i stranih turista, koji je iznosio 452.702 noćenja, što je rast u odnosu na 2017. godinu, za čak 23,2% više i istako da prema prvim podacima o prilivu boravišne takse za januar mesec ove godine, Novi Sad beleži rast noćenja domaćih i stranih turista.
 
Takođe, naveo je da je ove godine u planu da se pokrene nekoliko kampanja na društvenim mrežama sa ciljem obaveštavanja što većeg broja korisnika društvenih mreža, naročito Facebook i Instagram, o dešavanjima u gradu, kao i o turističkim atrakcijama grada i okoline. Činjenica da je tokom 2018. godine na navedenim društvenim mrežama preko 6.500.000 miliona korisnika dobilo informaciju sa TONS-ovih naloga o turističkim potencijalima grada, samo je dodatno uticalo na našu odluku da i ove godine nastavimo sa brojnim kampanjama na društvenim mrežama. Posebno se osvrnuo na kampanju koju ćemo pokrenuti sa Lonely Planet (vodećim magazinom i vodičem u svetu, koji je inače proglasio Novi Sad za poželjnu destinaciju za posetiti u 2019. godini).
 
TONS će i u ovoj godini nastaviti da dovodi veliki broj novinara, blogera i turoperatora sa ciljem promocije grada u štampanim i elektronskim medijima, kao i saradnju sa blogerima koji imaju veliki uticaj na mlađu populaciju.
 
Najavljena je i brošura koja će za cilj imati da promoviše kulturnu turističku ponudu, a sa namerom da u susret 2021. godini obavestimo predstavnike turističke privrede iz inostranstva o potencijalima grada, kada će inače Novi Sad biti i prvi grad - Kulturna prestonica Evrope koji nije u sastavu EU.
 
Podizanjem novog i reorganizovanog sajta, koji će imati nove mogućnosti za pretraživanje turističkih potencijala grada, naročito kada je reč o ponudi za mlade, seniore, decu, porodice, kao i nove i skrivene delove Novog Sada, očekujemo još veći broj posetilaca ka našem web sajtu www.novisad.travel koji inače beleži veliki broj poseta na dnevnom mesečnom i godišnjem nivou, posetama iz Srbije, ali i sve većem broju posetilaca sajta iz Kine i drugih zemlja, gde od inostranih poseta pored regionalnih imamo i veliki broj poseta iz Evrope, SAD-a i Australije.
 
Za kraj, direktor TONS-a, Branislav Knežević je najavio i početak realizacije programa razgledanja Novog Sada sa Dunava, što će biti novina od ove godine u turističkoj ponudi Novog Sada.
 
Svim prisutnim novinarima je na kraju konferencije uručen novi primerak brošure pod nazivom „Novi Sad za početnike“ kojim se promoviše turistička ponuda grada i okoline. Brošura je rađena na potpuno nov način vrlo atraktivno i verno oslikava potencijale grada, a upotpunjen je novim tekstovima, ilustracijama, mapom. Brošura je urađena na srpskom i na engleskom jeziku.
 
Koordinator Omladinske prestonice Evrope Novi Sad 2019, Vukašin Grozdanović najavio je brojne programe za mlade, kao i konferencije, skupove koji će okupljati mlade iz celog sveta, sa ciljem umrežavanja, ali i pozicioniranja Novog Sada kao regionalnog centra mladih.
 
- Samo tokom prošle godine više od 80.00 mladih ljudi iz čitave Evrope učestvovalo je na našim programima. Ove godine cilj nam je da dođemo do brojke od pola miliona mladih koji će proći kroz Novi Sad. Želimo da pokažemo da kada se sistemski, planski i kontinuirano radi sa mladima, na svakom polju, pa kada se kreiraju programi namenjeni prvenstveno mladima, kao što je primera radi OPENS Youth Fair, rezultati, a time i veći broj mladih, itekako dolaze -  istakao je Grozdanović.
 

Ovogodišnja manifestacija OPENS YOUTH FAIR, održaće se 02. i 03. jula i imaće veliki broj novina, naročito u polju interakcije i mogućnosti da publika uživa i u umetničkim i interaktivnim procesima koji će se odvijati u ova dva dana u centru Novog Sada. 

Comments (0)

Connected news

Fairs
Mini sajam turizma „Sa Srbijom na ti“ 25. maja u Novom Sadu
24. May 2024
Mini sajam turizma „Sa Srbijom na ti“ je jednodnevna manifestacija koja za cilj ima...
Fairs
Sajam knjiga u Novom Sadu: Besplatan ulaz i popusti do 70 odsto
14. March 2024
Premijerna izdanja, atraktivne programe i brojne promocije priprema oko 60 izlagača koji će od...
Fairs
Ove godine Sajam turizma i Sajam HORECA-OPREMA obišlo 42.453 posetilaca
26. February 2024
Najznačajnija turistička manifestacija u zemlji i regionu, 45. Međunarodni sajam turizma i...
Fairs
Grčka država-partner na 45. Međunarodnom sajmu turizma
30. January 2024
Država-partner na predstojećem 45. Međunarodnom sajmu turizma, koji se održava u Beogradu od...