Promocija Beograda na Sajmu turizma COTTM 2019 u Pekingu

22. April 2019

Turistička organizacija Beograda je od 15. do 17. aprila učestvovala na Međunarodnom sajmu turizma COTTM (China Outbound Travel & Tourism Market) u Pekingu, u okviru regionalne promocije Srbije, Crne Gore i BiH, a pod okriljem Nacionalne Turističke organizacije Srbije.

Beograd je na ovom sajmu predstavljen kao atraktivna evropska city break destinacija, sa mnoštvom urbanih sadržaja, bogatom ponudom kulturnih, sportskih i drugih manifestacija, i drugim segmentima turističke ponude naše prestonice namenjene kineskim gostima.

Na sajmu su održani brojni sastanci sa turoperaterima iz Kine koji se bave balkanskim turističkim tržištem, na temu intenziviranja dolazaka kineskih turista. Pored poslovnih sastanaka, sa predstavnicima Svetske asocijacije gradova u turizmu WTCF (World Tourism Cities Federation) dogovorena je organizacija studijskog putovanja u Beograd za kineske turoperatere kao i organizacija prezentacije turističke ponude Beograda u Kini u drugoj polovini godine.

Nakon tri sajamska dana, organizovana je promocija Srbije, Crne Gore i BiH za kineske agencije i turoperatore kao poseban događaj, posle koje su usledili B2B sastanci predstavnika turističke privrede Kine i našeg regiona.

Turisti iz NR Kine u 2018. godini beleže rast broja gostiju u Beogradu od 80 odsto i rast od 70 odsto u ostvarenom broju noćenja, u odnosu na 2017. godinu, i na drugom su mestu po brojnosti sa daljom tendencijom rasta.

Pored učešća na Sajmu turizma COTTM 2019 u Pekingu, Turistička organizacija Beograda ove godine planira još jedan promotivni događaj, studijska putovanja u Beograd za kineske turoperatere i novinare, nastup na sajmu u Šangaju koji se održava u okviru The Shanghai International Marathon-a, kao i suorganizaciju događaja "Dani Beograda u Pekingu", pod pokroviteljstvom i u saradnji sa Gradom Beogradom i Sekretarijatom za privredu.

Osim promotivnih nastupa, TOB će u 2019. godini oformiti i website Beograda u NR Kini u cilju internet pozicioniranja Beograda kao turističke destinacije na kineskom tržištu.

Comments (0)

Connected news

Fairs
Sajam knjiga u Novom Sadu: Besplatan ulaz i popusti do 70 odsto
14. March 2024
Premijerna izdanja, atraktivne programe i brojne promocije priprema oko 60 izlagača koji će od...
Fairs
Ove godine Sajam turizma i Sajam HORECA-OPREMA obišlo 42.453 posetilaca
26. February 2024
Najznačajnija turistička manifestacija u zemlji i regionu, 45. Međunarodni sajam turizma i...
Fairs
Grčka država-partner na 45. Međunarodnom sajmu turizma
30. January 2024
Država-partner na predstojećem 45. Međunarodnom sajmu turizma, koji se održava u Beogradu od...
Fairs
45. Sajam turizma od 22. do 25. februara 2024.
15. January 2024
Najveći i najposećeniji sajam turizma u regionu – 45. Međunarodni sajam turizma u...